L’any 2013 va ser nomenat millor bartender del món per la World Class Competition

L’Associació de Bàrmans de les Illes Balears ha organitzat el dimecres 26 de setembre una classe magistral amb David Ríos, considerat el millor bartender del món l’any 2013.

Tast a cegues de vermut

A Casino de Mallorca, hi ha impartit una ponència sobre el vermut. Consistia en un acte reduït durant el qual s’han tastat 9 vermuts de categoria a cegues: “la idea és que la gent els tasti sense prejudicis i que es guiï pels seus gustos”, ha explicat el barman. David Ríos ha remarcat que els còctels naturals són cada vegada més demanat perquè les persones prioritzen cuidar-se, per això cerquen begudes amb fructosa procedent del vi, sense sucres refinats, caramels i colorants. En aquest sentit ha comentat que el vermut La Quintinye Vermouth Royal, que ha patrocinat la classe magistral, és un dels més naturals que existeixen al món.

Les ginebres, més fàcils de combinar

D’altra banda, David Ríos també ha fet referència als gintònics perquè pensa que han influït en el fet que el vermut torni a tenir èxit. El bartender de Bilbao explica que tot i que en els darrers 20 anys hi ha hagut una revalorització del producte, aquest mai no s’ha deixat de prendre. De fet, remarca que hi ha demanda arreu del món de ginebres procedents de l’Estat espanyol, com la menorquina Gin Xoriguer o la catalana Gin Mare. Tot i això, Ríos comenta que sí que hi ha hagut un canvi de gustos del passat a l’actualitat: “ara la gent aposta més per la qualitat i no pas per la quantitat, per això li és igual pagar una mica més”.

Així mateix, també pensa que hi ha altres factors que han provocat l’auge en el consum dels gintònics: “d’una banda servir-lo en copa de baló el fa atractiu visualment -comenta- i els botànics que duen les ginebres fan que tengui més joc per presentar-lo, i que sigui més senzill preparar-lo per un barman, tan sols mirant la llista de botànics que duu la ginebra en qüestió. En canvi, molts es troben més insegurs per complementar altres alcohols, com per exemple el vodka, especialment si veuen que està preparat amb patata novella o remolatxa. Ara bé, aquestes begudes són apassionats i són tot un món per gaudir i descobrir”.

Més sobre David Ríos

Actualment, David Ríos es dedica a impartir ponències i cursos arreu del món sobre cocteleria, gràcies a la seva destacada carrera en el món de l’hoteleria i la restauració, on va començar als 18 anys. L’any 2013 va ser nomenat millor bartender del món per la World Class Competition. També ha fet de sommelier a reconeguts restaurants i hotels com el restaurant Aizian (antic hotel Sheraton de Bilbao) o el restaurant Mugaritz, el tercer millor restaurant del món. També ha estat guanyador de Gintònic a Espanya l’any 2010, entre altres guardons.