L’Antic Parc de Bombers de Palma va acollir la final del concurs La Millor Pizza de Mallorca 2019 en un acte que hi participaren 12 concursants.

Davide Perniciaro del restaurant La Bella Itàlia – Pasta Fresca de Palma va ser proclamat el guanyador del concurs La Millor Pizza de Mallorca 2019, amb una recepta innovadora que va conquerir el jurat ja que la pizza estava cuinada amb gel per humitejar la pasta durant la cocció i contenia menta molecular per aportar un gust especial a la combinació d’ingredients. Els pizzaiolos Giulio Lopolitpo, de la Pizzeria Es Fortí, i Saverio Carducci, d’Satrigo Portopi, varen rebre el segon i tercer respectivament.

El concurs està organitzat per l’empresa distribuidora de farina Hijos de Ramon Oliver i la seva divisió de productes italians Il Groto. El pizzaiolo Davide Perniciaro va obtenir un premi de 1.500 € en metàl·lic i una inscripció directa en el Campionat del Món de Pizza 2020 que se celebrarà a Parma (Itàlia), un guardó que inclou els vols i l’allotjament.

El jurat va estar format per especialistes del món de la pizza i la cuina italiana com Nicoletta Negrini (directora executiva de Negrini), Antonia Ricciardi (presidenta de la Università della Pizza Italiana nel Mondo), José Miguel Moragues (gerent de La Casa Italiana), Riccardo Donina (director general de Soster Ibérica), Stefano Cosignani (responsable de Pizza School) i Danilo Pagano (campió mundial de pizza acrobàtica), que varen tenir en compte els factors següents:

  • Gust
  • Cocció
  • Presentació estètica general
  • Equilibri i qualitat de tots els ingredients usats
  • Maduració i digeribilidad de la massa
  • Equilibri i tipologia d’ingredients usats (recepta de la salsa de tomàtiga, tipus de mozzarelles i utilització correcta, etc.)

Les 12 pizzeries que han disputat la gran final han estat:

  • Giuseppe Ferraro, del restaurant Sergio (Palma)
  • Sylvain Cohuet, de pizzeria El 44 (ses Salines) – guanyador 1a edició
  • Giulio Lopolitpo, de Pizzeria es Fortí (Palma)
  • Gesué Borrielo, de Ristorante Piccolo Sogno (Llucmajor)
  • Manuel Caporale, de Bianco e Rosso (Palma)
  • Fiorenzo Vivaldi, de Ristorante Pizzeria Vivaldi (Calvià) – guanyador 2a edició
  • Bogdan Valer, de Restaurante L’A (Palma)
  • Alfonso Gai, de Pizzería Il Peperone (Santanyí)
  • Saverio Carducci, de Satrigo Porto Pí (Palma)
  • Andrea Moretto, de Trattoria dil Porto (Portocristo)
  • Davide Perniciaro, de Restaurante La Bella Italia – Pasta Fresca (Palma)
  • Vincenzo Clemente, de Satrigo Marratxí (Marratxí)