El beach club Assaona de Palma ha estat l’escenari per presentar aquesta beguda refrescant i creativa. Salvador Esquinas té una destacada carrera com a mixòleg, de fet ha impartit nombrosos cursos de cocteleria arreu de l’illa i un coneixement que també ofereix a través de la seva cocktail truck The Van Bar, amb la que ofereix una creativa proposta de còctels per a actes i esdeveniments.

Amb el còctel batiat com a Dolça Roqueta, Esquinas ret homenatge a Mallorca a través de productes tan lligats a l’illa com són l’oli d’oliva verge extra de la denominació d’origen Oli de Mallorca, l’ametlla, els albercocs i el licor d’herbes.

Esquinas ha explicat que s’ha inspirat en l’origen cordovès de son pare, ja que l’ajo blanco és típic d’Andalusia i hi ha aportat un toc mallorquí amb la incorporació dels albercocs secs de Can Parrí de Porreres.

Han assistit a la presentació de Dolça Roqueta,  Sebastià Solivellas,  president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca,membres de la junta i elaboradors,  Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en funcions; Antoni Noguera, batle de Palma en funcions, i Mateu Ginard, director general d’Agricultura i Ramaderia en funcions.

Recepta del còctel Dolça Roqueta

Ingredients:

5 cl d’ajo blanco mallorquí (o fals ajo blanco).

4 cl de licor d’herbes Tunel 14 Reserva Familiar

1 cl d’Oli de Mallorca

Una pessigada de Flor de Sal d’es Trenc d’oliva negra

Elaboració

En primer lloc elaboram el fals ajo blanco, amb ametles crues, aigua, albercoc i fonoll fresc silvestre. Es liquen els ingredients i s’emulsionen un minut o dos. Després es passa per un colador fi.

Després es posa dins la coctelera el fals ajo blanco, les herbes Tunel 14, l’Oli de Mallorca i la flor de sal i se’n fa un dry shake (agitar sense gel) per emulsionar tota la mescla. Després es posa gel a la coctelera, juntament amb la mescla de líquids i es torna a batre de nou.

Es serveix en copa platejada i decorada amb flors de pastanaga borda i branca d’olivera.