Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El beach club Assaona de Palma ha estat l’escenari per presentar aquesta beguda refrescant i creativa. Salvador Esquinas té una destacada carrera com a mixòleg, de fet ha impartit nombrosos cursos de cocteleria arreu de l’illa i un coneixement que també ofereix a través de la seva cocktail truck The Van Bar, amb la que ofereix una creativa proposta de còctels per a actes i esdeveniments.

Amb el còctel batiat com a Dolça Roqueta, Esquinas ret homenatge a Mallorca a través de productes tan lligats a l’illa com són l’oli d’oliva verge extra de la denominació d’origen Oli de Mallorca, l’ametlla, els albercocs i el licor d’herbes.

Esquinas ha explicat que s’ha inspirat en l’origen cordovès de son pare, ja que l’ajo blanco és típic d’Andalusia i hi ha aportat un toc mallorquí amb la incorporació dels albercocs secs de Can Parrí de Porreres.

Han assistit a la presentació de Dolça Roqueta,  Sebastià Solivellas,  president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca,membres de la junta i elaboradors, Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en funcions; Antoni Noguera, batle de Palma en funcions, i Mateu Ginard, director general d’Agricultura i Ramaderia en funcions.

Recepta del còctel Dolça Roqueta

Ingredients:

5 cl d’ajo blanco mallorquí (o fals ajo blanco).

4 cl de licor d’herbes Tunel 14 Reserva Familiar

1 cl d’Oli de Mallorca

Una pessigada de Flor de Sal d’es Trenc d’oliva negra

Elaboració

En primer lloc elaboram el fals ajo blanco, amb ametles crues, aigua, albercoc i fonoll fresc silvestre. Es liquen els ingredients i s’emulsionen un minut o dos. Després es passa per un colador fi.

Després es posa dins la coctelera el fals ajo blanco, les herbes Tunel 14, l’Oli de Mallorca i la flor de sal i se’n fa un dry shake (agitar sense gel) per emulsionar tota la mescla. Després es posa gel a la coctelera, juntament amb la mescla de líquids i es torna a batre de nou.

Es serveix en copa platejada i decorada amb flors de pastanaga borda i branca d’olivera.