Tot i que no hi ha confirmació oficial, el Govern balear anunciarà demà, divendres 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, les noves mesures contra la covid-19.

La novetat més esperada és l’ampliació de l’horari d’obertura de bars i restaurants, que es preveu que puguin tenir obertes les terrasses fins les 22 hores. Com va anunciar Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears, la desescalada es farà lentament i amb seny per no perdre tot allò que s’ha guanyat en la salut dels ciutadans. Per això, sembla que no es permetrà l’obertura interior de bars i restaurants.

Davant això, les patronals de la restauració han apuntat que troben insuficients les mesures que adoptarà el Govern. Des de CAEB troben que s’hauria de permetre obrir els interiors perquè molts de locals no tenen terrassa exterior i, per aquest motiu, ho estan passant molt malament econòmicament. D’altra banda, Pimem ja ha demanat que dia 10 de maig s’autoritzi l’obertura d’interiors, coincidint amb el final de l’estat d’alarma.

A tot això, cal dir que l’Ajuntament de Palma ha anunciat que els bars i restaurants no hauran de pagar les terrasses durant aquest 2021, una mesura que ja es va adoptar l’any 2020.

D’altra banda, el Consell de Mallorca ha comunidat que devers 10.000 empreses han rebut l’ajuda per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia i que s’han fet arribar més de 20 milions d’euros “a qui els necessita”. Les ajudes es poden sol·licitar a: www.ajutsmallorca.com