El cuiner Jordi Gimeno Benito aterra a Palma el dissabte 27 de gener per presentar la seva novel·la, El Gastronauta, una novel·la entretinguda que combina cuina, fantasmes i una vida passada.
La cita tendrà lloc al Mercat de l’Olivar de Palma, a les 11 hores, a l’Espai Gastronòmic. L’acte serà presentat pel cuiner Koldo Royo.
A més de presentar el llibre, Jordi Gimeno farà una demostració culinària en directe que podran tastar els assistents.
La història de la novel·la tracta sobre un fantasma despistat, una estranya consciència sense cos ni records, comença a identificar l’espai, els objectes i les persones que poblen l’àmbit de la vida passada. De mica en mica l’evocació li anirà construint una identitat, li reconstruirà una biografia, i el menarà fins als fets tràgics que el van portar al seu estat. I tot plegat el farà girar entorn dels fogons d’un restaurant de moda dins la restauració barcelonina: el Gastronauta.
Gimeno es va fer popular l’any 2012 quan va guanyar el XIV Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró, amb la novel·la negra El somriure d’un eco.