El concurs anual per trobar el millor pa moreno de Mallorca ja té guanyador. Aquest 2024 s’ha imposat el producte del Forn Formentor de Pollença.
Aquesta competició, que ha tingut lloc el diumenge 12 de maig, se celebra en el marc de la Fira de Campos, en l’apartat Papapà, dedicat a aquest producte essencial de l’alimentació humana. Els cinc finalistes de l’edició d’enguany han estat:
- Forn artesà Campins, de sa Pobla i Lloseta
- Forn Can Rafel, de Búger
- Forn de s’Estanyol, de Llucmajor
- Forn Formentor, de Pollença
- Forn Nou Binissalem, de Binissalem
Història del Forn Formentor
La família Cerdà va fundar el forn Formentor l’any 1942. L’ubicació actual, al carrer de Formentor número 39 és de 1999. Des de l’any 2023, el regenten dos uruguaians: Miguel Vidal, que és net d’un pollencí exiliat, Jaume Cànaves, i Pablo Silva. Tots dos continuen elaborant productes tradicionals de Mallorca, però també hi han incorporat algunes especilitats típiques de la seva terra natal.
Premi en farina i jurat especialitzat
El concurs ha estat organitzat per l’Ajuntament de Campos conjuntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, a més del suport de la marca Pa d’Aquí, forn i tradició de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears. El forn guanyador ha obtingut un premi de 500 quilos de farina, patrocinat per Harinas de Mallorca.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per les personalitats següents: Antoni Contreras, expert gastronòmic; Salvador Maura, professor de forneria de l’IES Josep Sureda i Blanes; Joan Segura ,forner jubilat i referent de forners; Pere Munar, tècnic en panificació i farina; Lluís Blanco, forner; i Magdalena Ballester, gerent de forn de 1986 a 2004.