El concurs Tapalma 2019 ja té guanyadors després d’una gala disputada celebrada el dilluns 25 de novembre, al Palau de Congressos de Palma, una cita que ha reunit més de 700 persones que han viscut en directe aquest campionat gastronòmic.

Tapalma Or 2019

El cuiner Xema Álvarez, propietari del restaurant Catalina La Fina, és el guanyador de Tapalma 2019 amb una tapa que ha batiat com a coa melosa.  En segon lloc, ha quedat Tito Verger, cuiner del restaurant Ombú, amb una tapa cruixent de garrova, figues i foie; mentre que en tercera posició ha quedat el plat de Luciano Sansó, de Bistro Esencia, que ha presentat un cannolo de bacallà.

Els restaurants que han participat a Tapalma Or 2019 són Ombú, La Vasca, Gastrobar Saratoga, Kurobota, Can Eduardo, Chula Vista, St. Lorenzo Tapas Gluten Free, Gremium, Katagi Blau, Bindi, Catalina La Fina, Es Rebost, Bistro Esencia, Wine&Food i Izakaya Taberna Japonesa.

Tapalma Tapa Temàtica 2019

La tapa temàtica 2019 s’havia de preparar amb la galleta Quely. El restaurant guanyador d’aquesta categoria ha estat el restaurant el cuiner Nicola Escana del restaurant Chula Vista, amb un taco de galleta d’oli amb cebiche fumat de llampuga. La medalla de plata ha estat per  al cuiner Gunar Blisque de Katagi Blau amb una mini Quely en textures, mentre que el bronze ha estat per Nàdia Ferres del restaurant Nola amb una tapa titulada L’hora de Nola.

El restaurants que han participat en la categoria Tapalma Temàtica 2019 han estat Pintamonas, Cafetería Balear, Nola, Vagabundos By Sthlm, Shamrock, Prosseco Santa Catalina, Isaan Thai Cuisine, El Neo Tapas, Bistro Esencia, Chula Vista, Katagi Blau, Shaka, El Bandarra, Es Rebost i Lemon Tree.

Tapalma Còctel 2019

La modalitat de còctel també ha estat disputada. El guanyador ha estat Danny Hernández de Gremium Hotel Es Princep amb el còctel Caprtix de Palma. La plata ha estat atorgada a Rubén Camacho del restaurant Brassclub amb el kalimotxo d’aromàtiques; i el bronze ha estat per Andrea Pirel·la, barman de Bristo Esencia amb el Cóctel Tigre.

Els participants a Tapalma Còctel 2019 han estat Ventuno Bar, BrassClub, Assaona, La Bodeguita del Mojito, Coquetier Cocktail Bar, Gremium y Bistro Esencia.

El jurat ha estat format per Igor Rodríguez, campió del Campionat estatal de Pintxos i Tapes de Valladolid 2017 i cuiner del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia; Miquel Calent, cuiner del restaurant Can Calent i presentador del programa ‘Fred i Calent’ d’IB3 Televisió; Rodrigo Vallejo, doble guanyador del concurs TaPalma en 2017; Koldo Royo, cuiner i president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB); Lydia Corral, periodista gastronòmica del periòdic Última Hora; i pel cuiner Claudio Lemos, cuiner del restaurant Eat in Palma.