La mítica firma torna amb una imatge i un gust renovats

Rosa Blanca, la cervesa nascuda a Mallorca el 1927 i que durant dècades es va encarregar de refrescar als mallorquins amb varietats com la Pilsen, la Munic o la Bock Balear acaba de reprendre la llarga tradició amb el llançament d’una nova varietat, i estarà disponible a bars i restaurants de tota l’illa en els formats de botella de 33 cl i barril.

Amb una imatge actualitzada i elegant però fidel al disseny que molts encara recordaran, l’emblemàtica Rosa Blanca es presenta com una Hoppy Lager, una varietat característica pel seu toc de llúpol suau, refrescant i d’aroma intens .

El toc diferenciador de Rosa Blanca es troba en el procés d’elaboració, en què s’utilitza un llúpol aromàtic de la varietat Citr’ característic per les seves aromes afruitats i notes cítriques. El resultat: una cervesa ideal tant per aperitius com per a la gastronomia d’interior que a partir d’avui ja es pot trobar als primers bars i restaurants mallorquins que l’han acollit de nou.

El lloc escollit per a la presentació, celebrada el 17 de maig de 2018, va ser la històrica finca Bellveure de Binissalem, una possessió del segle XVI de la Serra Tramuntana que alberga en el seu interior l’estudi creatiu ‘Con Alma Design’ format per la interiorista Maria Antònia Marquès i la seva parella Álvaro Garriga.

El prestigiós reboster i obrador Tomeu Arbona, conegut com l’arqueòleg de la gastronomia mallorquina, va ser l’encarregat de donar a conèixer les particularitats d’aquesta cervesa a través d’un tast maridat amb propostes com: magrana d’albergínia amb poma, panada de moll o arròs brut. L’acte va comptar, també, amb la presència del jove duo mallorquí Lili’s House que van aportar el toc musical d’acústic folk pop.

Què és una Hoppy Lager?

És una cervesa de baixa fermentació (lager) amb un toc característic de llúpol (hop en anglès). S’elabora amb els ingredients tradicionals d’una cervesa lager: malt d’ordi, blat de moro, arròs i llúpol però al final del procés d’elaboració, durant la fase de maduració de la cervesa, se li afegeix un segon llúpol aromàtic (en el cas de Rosa Blanca s’usa la prestigiosa varietat de llúpol Citra). S’incorpora en fred, entre 0 i 1 graus, per extreure tots els seus aromes i notes cítriques, però no la seva amargor. El resultat és una lager de cos equilibrat i gran cremositat amb notes de fruita i aromes cítrics i records a cereals poc torrats.

Història de Rosa Blanca

Els orígens de Rosa Blanca es remunten a l’any 1851, quan es va fundar la destil·leria anomenada ‘La Rosa Blanca’. El 1890 es va començar a fabricar cervesa al Raval de Santa Catalina (Palma) essent la primera indústria cervesera mallorquina situada dins del nucli urbà de la ciutat.

El 1927 es comença a comercialitzar ‘La Rosa Blanca’ i s’incorpora el seu dibuix tan característic d’una rosa a les etiquetes de les varietats Munic, Bock Balear i Pilsen. A la dècada dels 50 va passar a denominar-se únicament ‘Rosa Blanca’, època en la qual va gaudir de la seva màxima presència i reconeixement a l’illa. A partir dels anys 60, amb el boom turístic i l’entrada de marques internacionals al mercat balear, la marca comença a perdre poc a poc la seva presència fins a desaparèixer en 1998. Ara, reprèn la seva llarga tradició amb la seva nova varietat ‘Hoppy Lager’ amb el suport del grup cerveser Damm.

Nota de tast

Rosa Blanca té un color groc intens i reflexos daurats que li donen un aspecte atractiu. L’escuma és compacta i de color blanc marbre. D’aroma intens on predominen les notes de fruita i els matisos cítrics i herbals.

A la boca trobem notes de fruita de préssec i fruites tropicals amb records a cereals poc torrats i mel. És una cervesa de cos mitjà, complexa i amb un carbònic fi i delicat.

La percepció global és de rodonesa amb una amargor ben integrat i agradable. El retrogust és cítric i molt refrescant. Rosa Blanca és ideal per a tapes i aperitius i per acompanyar la gastronomia d’interior i les masses enfornades.