Eva Remolina / AMIC
Són diversos els estudis que s’han realitzat sobre els beneficis que aporta a la salut el consum de vi negre, sempre i quan se’n faci un consum moderat.
A continuació, podeu conèixer les millores que aporta al cos una copa diària de vi.
- Retarda l’envelliment
El resveratrol que es troba a la pell del raïm negre, té propietats vasodilatadores que combaten malalties produïdes per l’oxidació de les cèl·lules. - Ajuda a baixar de pes
El vi negre activa un gen que impedeix la formació de noves cèl·lules de greix i estimula les ja existents i les elimina a poc a poc. Els resultats seran més visibles si ho acompanyem amb una dieta equilibrada. - Redueix el risc de desenvolupar demència
Científics americans han demostrat que beure vi negre amb moderació però de manera constant, prevé demències i malalties degeneratives del cervell, una vegada més, per la presència del resveratrol que redueix la viscositat de les plaquetes i manté els vasos sense coàguls, subministrant sang al cervell de manera correcta. - Tracta infeccions de les genives
Existeixen composts presents en el raïm que, en ser fermentats en vi, tenen la virtut d’evitar l’aparició dels estreptococs i bacteris vinculats a la càries, a més de ser molt eficaç contra la gingivitis ja que té propietats antibacterianes. - Protegeix de cremades solars
Els flavonoides que es troben en el raïm i el vi ajuden a reduir els efectes perjudicials dels raigs ultraviolats perquè inhibeixen la formació d’espècies reactives d’oxigen que danyen les cèl·lules de la pell. - Combat el cansament i relaxa
En degustar el vi, les persones alliberen endorfines, fet que relaxa i fa estar menys cansat i, per tant, menys propens a patir de depressió. - Neteja la boca
Les seves propietats astringents fan que, quan hom menja i beu vi, es netegi la boca i el sabor es percebi més intens. - Disminueix el colesterol i redueix el risc cardíac
Éñ vi negre és ric en polifenols i vitamina E, ajuda a netejar la sang i augmenta els nivells de HDL o colesterol bo, la qual cosa millora la salut cardiovascular. Estudis de la Universitat Harvard van determinar que aquelles persones que consumeixen vi en dosis moderades tenen un 30% menys de probabilitats de sofrir un atac cardíac. - Ajuda a prevenir el càncer
Constitueix un recurs natural que redueix els nivells d’estrogen i augmenta la testosterona en dones premenopàusiques, la qual cosa suposa un menor risc de desenvolupar càncer de pit, bloqueja el creixement de les cèl·lules responsables del càncer de pulmó i còlon i redueix la taxa de tumors intestinals en un 50%. - Protegeix la visió
Detén el procés anomenat angiogènesi (creixement dels vasos sanguinis fora de control en l’ull) causants de la ceguesa. - Augmenta els nivells d’Omega 3
Investigadors de diversos països europeus constaten que les persones que beuen vi amb moderació tenen majors nivells d’àcids grassos Omega 3. - Combat infeccions urinàries
Gràcies a les seves propietats antioxidants i astringents, aconsegueix evitar que els bacteris s’adhereixin a la bufeta o ronyons i optimitza, a més, el filtratge i depuració d’aquests òrgans. - Enforteix els ossos
Redueix la possibilitat de perdre massa òssia.
Fotografia: istock
Ja només perque té alcohol no es pot recomanar d´aquesta manera… un poc de serietat