La campanya de l’oliva de taula ha començat i des de la denominació d’origen protegida (DOP) Oliva de Mallorca preveuen recol·lectar devers 50.000 kilos.

A Mallorca hi ha 90 olivicultors que han començat aquests dies la recol·lecció d’oliva de la varietat Mallorquina per elaborar oliva verda trencada. Després colliran l’oliva que es comercialitzarà com a oliva verda sencera. La campanya finalitzarà devers el mes de març amb la recol·lecció de l’oliva negra.

A la presentació de la campanya que ha tingut lloc dia 9 d’octubre a l’olivar de La Residència (Deià) i hi han assistit Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Biel Torrens, director general d’Agricultura, i Miquel Gual, president del consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca,qui ha explicat que aquesta campanya 2019-2020 es preveu una producció de 50.000 kilos d’oliva qualificada, una  xifra  que emmarca dins la normalitat després de dues campanyes anòmales: la de 2017-2018 amb resultats de rècord de producció seguida d’una força reduïda, la de 2018-2019.

Oliva de Mallorca encara aquesta vuitena campanya des de la seva implantació amb una bona perspectiva de producció i ho fa assolint gradualment objectius importants com la creixent presència dins el mercat, fruit en gran part de la tasca dels elaboradors per aconseguir constància en quant la disponibilitat als punts de venda d’aquest producte tan singular com icònic de la gastronomia mallorquina.

La DOP Oliva de Mallorca -una de les dues úniques denominacions d’origen d’oliva de taula de l’Estat- empara l’oliva de la varietat Mallorquina provinent d’oliveres antiguesla majoria centenàries i localitzades a zones de difícil accés de la Serra de Tramuntana, de tal manera que la recol·lecció es realitza de forma artesanal, a mà, el que afavoreix la selecció dels millors fruits i al seu punt òptim de maduració en funció de la presentació final de l’oliva: verda trencada, sencera i negra natural.

Actualment el consell regulador té tres envasadors: Olis SóllerSon Moragues i Son Mesquidassa.