Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha visitat aquest dimecres, Es Forn des Pla de na Tesa. Aquest establiment té 122 anys d’història i que actualment està regentat per Maties i Jaume Miralles, la tercera generació d’una família amb tradició artesanal.

Es Forn des Pla de na Tesa ja ha gaudit de l’ajuda del Consell de Mallorca per adquirir nova maquinària, gràcies a les subvencions anuals de la Direcció Insular d’Artesania. Aquesta línia d’actuació és una de les principals del Consell per contribuir a la millora de la competitivitat dels obradors i tallers artesans, cosa que també influeix en la professionalització dels mateixos artesans.

Un futur nou Mestre Artesà?
D’altra banda, la Ponència Tècnica d’Artesania del Consell de Mallorca avaluarà pròximament el pastisser Maties Miralles per atorgar-li la carta d’artesà i acreditar de manera oficial que, com son pare (ja mestre artesà), elabora productes de manera artesanal.

Els germans Miralles aposten per la tradició alhora que treballen productes d’avantguarda, que fan que el seu negoci mantengui l’atractiu entre les generacions més joves d’arreu de l’illa. En aquest sentit, cal dir que Maties Miralles és finalista a la Copa del Món del Panettone, que se celebrarà a Lugano (Suïssa) el mes de novembre. Es tracta d’un producte típic italià que Es Forn comercialitza juntament amb altres productes de Mallorca.