La Fira de Porreres és un dels actes més esperats del pla mallorquí. En parlam amb la regidora de Comerç, Indústria, Energia i Turisme, na Coloma Bover.

– Quin significat té la Fira per a Porreres?
– Aquesta és l’única fira que es fa al poble, pel que fa a fira tradicional, de tota la vida. Per a la gent del nostre municipi és una data especial,per donar a conèixer la gran varietat de producte local, producte de la nostra terra i al mateix temps gaudir d’un dia de tardor amb una passejadeta, berenar d’un variat asseguts a una terrasseta amb companyia dels de sempre.

– Dia 27, a les 18.15 hores s’inaugura la Mostra de Productes Porrerencs. Per què és tan destacat aquest acte?
– Perquè amb aquest acte donam a conèixer la gran varietat i diversitat de productes que ofereix el nostre municipi. Productes d’aquí, amb una gran qualitat i a bon preu. La gent de Porreres sempre s’ha caracteritzada per ser gent molt emprenedora i amb aquest acte, aquest sentiment es reforça.

– Què trobarem dia 28 a la Fira, tant al migdia com al vespre?
– La fira de Porreres es caracteritza perquè dura tot el dia. Es podran visitar nombrosos estands de venda, hem rebut devers 250 sol·licituds, també es poden visitar les diferents exposicions d’escultura i pintura que s’inauguren el divendres abans de la Fira (enguany n’hi ha 10 amb dos artistes porrerencs), com també podeu gaudir de molts d’actes musicals i culturals que es faran al llarg del dia com una ballada popular, una desfilada de moda de roba de pagés dels segles XVII i XIX, els arpellots, teatre a l’auditòrium, i més al vespre concerts de grups porrerencs i disjòqueis. Com a novetat, enguany podran visitar l’exposició d’eines del camp antigues que es farà a l’escorxador, que dóna continuïtat a l’exposició de cotxes antics, la mostra de cavalls i animals exòtics, fira de construcció, etc.

– Altres actes destacats del programa de la Fira, no relacionats amb la gastronomia, són la Pujada a Monti-sion (dia 10 de novembre) o el concert de Mishima (dia 29 de novembre?
– Són molts el actes que fan part del programa de la fira, tots són de rellevància dins el seu àmbit ja sigui musical, cultural o esportiu. És un programa complet gràcies a les entitats locals que fan un gran esforç per poder tenir gran diversitat d’activitats i un gran programa de fira, la qual cosa, ens omple d’orgull. Cal destacar, el tast de vi que es fa dia 26 amb la participació de 16-20 vins de la DO Pla i Llevant, les Jornades d’Agricultura Ecològica, la cicloturistada, el taller de rosaris, la Mostra Folklòrica, el teatre, etc.

– Quins altres actes s’han organitzat en el marc de la Fira (Oktoberfest, etc.) i quina participació han tingut?
– El programa de la Fira, comença 15 dies abans i durant aquest temps, sobretot els caps de setmana, ja hem pogut gaudir de diferents actes com la torrada de les persones majors, escola de pares i mares, la trobada canina, els cursos d’agricultura organitzats per la cooperativa i molts més, als quals hi ha participat, com sempre, molta de gent.

– Per què hem de venir a gaudir de la Fira de Porreres?
– Si voleu passar un diumenge diferent, veniu diumenge dematí a Porreres i aprofitau per estar-hi tot el dia.  Podreu passejar acompanyats dels vostres familiars i amics, pels carrers de la vila, podreu comprar als nostres comerços, seure a una terrasseta per gaudir de l’ambient i també de la bona gent del nostre municipi.

Programa de la Fira de Porreres 2012:

Divendres 26 d’octubre
20 hores. X Vi Tast del Pla i Llevant de Mallorca, a la Plaça del Molí de n’Amengual. En cas de mal temps es traslladarà a l’Auditori Municipal.

20.15 hores, concert de jazz a càrrec de Jeg Trio, a la plaça del Molí de n’Amengual

Dissabte 27 d’octubre
17 hores: Taller de rosaris, a l’Escola Nova

18.15 hores: Inauguració de la XVII Mostra de Productes Porrerencs, a la Plaça de la Vila.

Dissabte 28 d’octubre: Fira
9.30 hores: Mostra d’animals al Molí de n’Amengual

A partir de les 10 hores: Obertura de la Fira, amb exposició de vespes, motos antigues, exposició d’eines antigues de foravila, jam session (10.30 h), taller de percussió (11 h), ballada popular (12 h), etc.

19 h. Arpellots Haveneres Band, bona música i rom per a tothom, a la Plaça de la Vila.

Diumenge 29 d’octubre: Firó

Dijous 1 de novembre
18.30 h Gloses per celebrar el 70è aniversari d’Embotits Munar, amb Mateu Xurí, Maribel Servereta i Pere Joan Pomer.

Dilluns 5 de novembre
19.30 hores: Escola de pares i mares, Família i adolescència: Educació per a la salut, actitud familiar front l’ús i abús de substàncies, a l’escorador municipal.

Dissabte 10 de novembre
A les 10 hores: XXIX Pujada a Monti-sion. Inscripcions: mediambient@porreres.cat

21 h: Concert d’Eima, a l’auditori municipal. 5 euros.

Diumenge 11 de novembre
A les 10 hores: I Mitja Marató ‘sa Mitja’. Inscripcions a www.elitechip.net

Dijous 29  de novembre
21.30 hores: Concert de Mishima a l’auditori municipal. Preu: 15 euros anticipada / 20 euros a porta.

Consultau el programa sencer.