El restaurant Tess de Mar va viure un vespre culinari especial gràcies a les jornades gastronòmiques que fusionaren la cuina mediterrània i la peruana. La cita es va celebrar el dimarts, 8 de setembre, a Campos i varen tenir als cuiners Carlos Abad, cap de cuina de Tess de Mar, Irene Gutiérrez i Roberto Sihuay, juntament amb Koldo Royo, director culinari de Tess de Mar.

Aquesta jornada gastronòmica és la primera de les que s’oferiran properament. Royo apunta que n’està organitzan de noves i que se centraran en l’arròs, la xocolata i el foie. També pensa fer-ne una en homenatge a madò Coloma Abrines, ja que la campanera vivia a prop de Tess de Mar i la seva obra –Cocina selecta mallorquina– ha estat cabdal per difondre la cuina illenca.

La idea d’aquestes jornades és acostar cuiners o especialistes al públic local. Per exemple, Irene Gutiérrez és una cuinera peruana que s’ha fet un nom entre l’alta cuina de Palma amb el restaurant Sumaq, situat al barri de Santa Catalina. D’altra banda, Roberto Sihuay, també peruà, es va fer conegut per la seva feina a restaurants com Ceviche 103, La Turuleca i Nikkei 103 de Barcelona i d’ençà el 2019 regenta La Cantina Canalla, de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), juntament amb l’empresari Juan Pantaleoni.

El menú va incloure 6 plats com l’ostra amb cítrics, un plat guanyador del concurs de la millor ostra 2020 d’ASCAIB, creat per Bruno Silva, cuiner de Tess de Mar. També s’hi va poder tastar el muchame de tonyina vermella de Sumaq, el cebiche d’aji groc i gamba de La Cantina Canalla, a més del llamàntol amb salsa d’escabetxo, acompanyada de quinoa i salsa de pachamanca de La Cantina El Canala, el taco de secret ibèric de Sumaq i el pastís d’aranja amb gelat de llet preparada de Tess de Mar, que es va poder maridar amb una selecció de vins de Mallorca i de Catalunya.