El darrer cap de setmana és festa grossa a Santa Maria del Camí. El motiu és que han passat uns mesos d’ençà del final de la verema i, per tant, el vi novell és a punt. Per això, els cellers omplen de bauxa i bon ambient  el municipi.

El divendres 29, a les 20 hores, hi haurà el lliurament de la insignia Brot de Pi, a ses Cases des Mestres. Després de la cerimònia hi haurà una degustació dels vins de Santa Maria amb una picada per a tots els assistents.

Ara bé, el trull es concentrarà el dissabte 30 de novembre, amb dues parts diferenciades. La primera és la jornada de portes obertes als cellers, que farà possible conèixer-los de primera mà. L’horari serà de 9.30 a 14 hores. L’activitat consisteix en visites guiades i degustacions de vins. També al matí, hi haurà ruta en tren i visita als cellers. Les sortides d’aquesta activitat es faran a les 9.30 i a les 11.30 hores i hi haurà dos itineraris:

  • Tren 1: Visita a Bodegues Macià Batle, 7103 Petit Celler, Celler Sebastià Pastor i Celler Ramanyà. (punt de trobada: Macià Batle)
  • Tren 2: Visita al Celler Son Crespí de Passatemps, Bodegues Angel, Celler Jaume de Puntiró. (punt de trobada: Vial)

(El preu és de 5 €. Les places són limitades i els tiquets es venen a l’Ajuntament el dimarts 26 i el dimecres 27 de novembre).

Festa del Vi Novell i de la Tapa

A partir de les 18 hores, la Plaça Nova, acollirà la 17a edicio de la Festa del Vi Novell i de la Tapa. S’hi podrà tastar el vi novell als estands dels cellers i, com a convidat especial, enguany hi haurà el Celler del Masroig. La festa estarà amenitzada amb la música de dos grups Amulet i L’Équilibriste.

Cada tapa tendrà un preu popular de 2 euros. Enguany, hi participen

  • Bar Can Beia: Llom amb xampinyons 971 62 00 70
  • Bar Can Franco: Pilotes amb salsa i ensalada russa 971 62 03 82
  • Bar Sa Plaça: Frit de xot i pop amb ceba 971 62 06 08
  • Bojos per la Cuina: Croquetes variades 971 62 07 76
  • Cafè Restaurant Hostals: Mini Cordon Bleu 971 14 09 65
  • Celler Sa Sini: Postres casolanes 971 62 02 52
  • La Taleguita: Pilotes amb sípia 971 62 03 10
  • Pizzeria Restaurant Fellini: Pizzes 971 62 09 76
  • Restaurant Ca’n Barry: Costellam 871 57 87 00
  • Bar Espanya: Truita de patata 971 62 07 81
  • Can Chus: Pernil tallat a ganivet 971 62 10 43
  • Bar Dit i fet: Mini hamburgueses i mini pepets 871 50 93 84

A partir de la mitjanit, hi haurà la Post Festa del Vi Novell, a la Factoria de So amb l’actuació de disjòqueis i DEAF.

A més a més, el dimecres 4 de desembre, a les 19.30 h., a Ca s’Apotecari, hi haurà el tast comentat de vins novells santamariers i del Masroig.  Preu: 10€. Inscripcions fins dia 2 de desembre a videmallorca@gmail.com

El programa també ha inclòs actes culturals com sessions de teatre que es va fer al celler Jaume de Puntiró, dia 22, on es representaren les obres Llengua amb tàperes i Teatre de barra; a més de la Jornada del brot de pi de dia 23 de novembre quan els cellers, acompanyats per la colla de gegants de Santa Maria, sortiren amb tractors, remolcs i el trenet del vi cap al pinar de les cases de Son Llaüt, on tallaren les branques de pi que serveixen per engalanar el poble.