/

Gran sopar maridat entre els vins Miquel Oliver i els plats de Can March

La cita ha servit per gaudir sensorialment i gustativament dels productes d'aquest celler de Petra i de la cuina d'aquest restaurant de Manacor

Els vins del celler Miquel Oliver de Petra han estat els protagonistes de l’’edició del mes de febrer de 5 plats / 5 vins de la cuina del restaurant Can March de Manacor, de dia 26 de febrer.

El cuiner Miquel Gelabert ha elaborat un menú de cuina d’hivern amb brous i salses reconfortants per combatre la fredor del febrer, que ha maridat amb els vins concebuts per l’enòloga Pilar Oliver, propietària del celler Miquel Gelabert.

Els plats i els vins maridats han estat:

Sopa porrusalda amb bacallà, patata, porro i pastanaga maridat amb el vi Orig 2022
Aquest plat típic del País Basc extreu els millors sabors de la combinació de vegetals i que es perfuma amb el bacallà que li dona el toc especial. El vi Orig de l’anyada 2022 és un monovarietal de giró ros, que va fer la fermentació a temperatura controlada en dipòsits d’acer i posteriorment embotellat. Es un vi jove, fet amb raïm veremat en el seu punt òptim de maduresa, que mostra els sabors típics d’aquesta varietat a fruites de pinyol: melicotó, albercoc.

Frit de botifarró amb safarnària morada maridat amb Ses Ferritges 2017
La safarnària morada que en altre temps era un vegetal habitual de les cuines de casa s’ha recuperat per acompanyar les carns components del botifarró, que convenientment obert dóna un plat de diversificació de sabors on ha jugat un paper important la sang de l’embotit. El vi Ses Ferritges de l’anyada 201, és un negre fet de callet, cabernet sauvignon, merlot i sirà, que prové de la finca de Petra homònima on hi ha plantades les vinyes d’aquestes varietats. És molt aromàtic, concretament de fruites madures i garriga, molt versàtil.

Pasteló de rap amb espinacs i pebres vermells maridat amb Muscat 2022
Aquest pasteló té una capsa de pasta dolça, com si fos la part inferior d’una panada sense tapa i farcit de rap amb espinacs i herbes aromàtiques. Un plat que contrasta el dolç i el salat, molt ben concebut per al vi Muscat 2022, un dels emblemes del celler Miquel Oliver, elaborat amb les dues varietats de moscatell, el de gra menut i el fill d’aquesta, el moscatell d’Alexandria. El nom muscat (moscatell en francès) ha passat a ser el nom usat pels cellers per etiquetar els vins secs de moscatell. Vi de color groc amb reflexos daurats, molt aromàtic (la varietat moscatell és la més aromàtica que existeix). Molt afruitat i llarg en boca.

Guisat de sípia amb pilotes maridat Aía
Aquest plat de mar i muntanya és ideal per a aquests dies de fred i neu, i també per maridar-lo amb el vi negre Aía, un monovarietal de merlot, que ha tengut una llarga estada en botes roure francès. És un vi de gran caràcter, gran estructura i de textura vellutada.

Pomes amb oli d’oliva al forn maridat amb Alegria 2022
El final de la vetlada han estat les postres de poma al forn feta amb oli d’oliva. L’oli confereix un punt interessant de lleugeresa i la maduixa que corona la poma un punt àcid que completa els sabors. El vi triat per a aquest plat és Alegria 2022, un rosat monovarietal de sirà, fet amb una tècnica especial destinada a concentrar els composts dels raïms: a la premsa, hi disposen capes de raïm cobertes per una capa de gel sec. El gel sec es fon i es combina amb l’aigua dels raïms la qual s’evapora augmentant la concentració de sucres i els altres composts. El resultat és un vi molt aromàtic, golós i ben estructurat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat