Na Guida Oliver és una de les noves blogaires de Gastronòmicament. Aquesta jove, plena de vitalitat ens ofereix propostes saboroses amb el seu blog Cullerades Dolces, una llibreta digital en la qual hi trobareu la seva cuina i part de la seva vida. Us convidam a conèixer-la una miqueta més.

Una jove com tu, amb una carrera feta i una altra per fer, té temps per a la cuina?
Sempre he pensat que el temps és flexible: dintre de les obligacions sempre trobes una estona per fer allò que t’agrada. Tot és qüestió d’organitzar-se i afrontar les coses amb ganes, il·lusió, i creure en un mateix, no hi ha altra secret.

Explica’ns d’on surt el teu davantal? Ens agrada molt!
Aquests preciosos davantals són fets d’una petita empresa mallorquina, Feel Mallorca (http://feelmallorca.com/ca/) que molt amablement es va oferir a confeccionar quan es va assabentar que volia fer un sorteig al blog. Són molt elegants i a més còmodes, de color blanc o negre. Si en voleu un només m’ho heu de fer saber.

Brunch, sí o no?
Brunch sí! Qualsevol excusa és bona per a reunir-se amb els amics o amb bona companyia i en aquest cas el brunch és l’excusa perfecta: un matí, un berenar ben complet i diferent, fàcil de preparar i sense gaire complicacions, tot un èxit assegurat!

“LA SETMANA ES FA MÉS CURTA AMB UN GRAN ESMORZAR A MEITAT DE SETMANA. ÉS UNA BONA MANERA DE CARREGAR PILES!”

Al teu blog expliques que al mes de setembre torna a arribar la rutina, què ens proposes per superar-la?
El que intent fer jo és no pensar que s’ha acabat l’estiu de forma tràgica, sinó fixar-me en les coses bones d’aquesta nova rutina: m’agrada anar a comprar roba de temporada perquè ja refresca, començar a fer sopes calentones per sopar… Una recomanació? Preparar uns grans esmorzars de cap de setmana a meitat de setmana, aquesta es fa més curta i és una manera de recarregar piles. Al blog teniu moltes propostes d’esmorzars “recuperados”, com jo els anomen.

Cullerades Dolces és un blog àgil i entretingut, qui t’ha influenciat i en què t’inspires?
M’influencia tot i tothom del meu voltant. Les històries que explic són coses que em passen, pensaments, records o il·lusions, meves i també de la meva gent, i les receptes normalment van lligades a aquests records o situacions.

Ens pots fer una recomanació gastronòmica?
Per a fer una mica de “poble” i també perquè és un excel·lent restaurant us recoman que aneu a dinar de menú a S’Estanc Vell de Vilafranca. Un menjar casolà i boníssim i un molt bon local. Quant a recomanacions de productes i botigues, més que res recomanaria anar a comprar a plaça, un acte que es perd ja que hi ha molta gent que compra a grans supermercats, i és una llàstima perquè a plaça és on es poden comprar els productes de temporada i de qualitat.

Una vilafranquera com tu, no té cap proposta a base de síndries i melons?
Al cap sí, però al blog no… Com a bona vilafranquera és una feina pendent.

Com estàs vivint la teva entrada a Gastronòmicament?
Amb molt bon gust de boca, ja que he tengut una benvinguda fantàstica. La meva adaptació ha estat fàcil perquè no ha canviat gaire el format amb què treballava abans, amb l’única diferència i avantatge que ara form part d’aquesta nova família.

Si haguessis de fer un curs de cuina t’agradaria que fos de…
Indubtablement, de pa. Un gran conegut però desconegut: com es pasta, els temps que tova… Tan nostre i de cada dia, però alhora tan misteriós. Anim a tothom a fer-ne a casa perquè enganxa i a més només per a la satisfacció personal, ja val la pena.

Quan tornaràs a participar al concurs Mossegades?
Quan el meu temps flexible s’estiri una mica més (hahaha) Però ganes no en falten!