Sebastià Camps i Perelló, forner retirat del Forn de la Glòria de Palma va morir ahir, dimecres 29 de setembre a Palma amb 84 anys. El funeral es farà divendres, 1 d’octubre, a l’església de Santa Creu.

Va comprar el Forn de la Glòria l’any 1977 i actualment el regenten els seus fills, Xisca i Sebastià. Hi va començar a fer feina quan tenia 20 anys, concretament l’any 1958, quan era propietat de la seva cosina Catalina Palmer i del seu espòs, Baltasar Covas.

El Forn de la Glòria és un dels establiments amb més història, ja que es va crear l’any 1717. Curiosament, al mateix carrer, poc després de la conquesta catalanoaragonesa del rei Jaume I, se sap que hi havia un forn comunitari i, a Camps, li agradava imaginar el monarca damunt un cavall i menjant-se una ensaïmada.

El bon humor, la simpatia i la saviesa en el seu ofici han caracteritzat la vida i el tarannà de Sebastià Camps, qui sempre ha estat una persona molt respectada i estimada pels seus companys de professió.

Un any negre per al sector
El 2021 passarà per ser un any negre per al sector ja que a la mort de Camps fa unes setmanes s’hi va sumar la de Miquel Segura i Miró, del Forn de Can Miquel, del carrer de General Riera de Palma. El traspàs va ser dia 1 de setembre per mor d’un càncer. Miquel Segura es va caracteritzar pel fer un bon producte i una feina constant. Era natural de Porreres i va començar en l’ofici venent els bunyols que feien els seus avis. Amb només 14 anys, va aprendre la professió a la pastisseria Joan Segura de Muro i després va continuar fent de forner i de pastisser al forn Can Pomar de Campos. Posteriorment, l’any 1981, va obrir la pastisseria Can Pistola, a Palma. Una dècada més tard, el 1991, va obrir la Pastisseria Can Miquel fins a 2019, un espai que ara usen els propietaris del Forn Bonaire de Palma com a obrador i botiga.