La plaça del Banc de l’Oli de Palma tornarà a impregnar-se de les aromes dels olis d’oliva verge extra elaborats a Mallorca amb la Fira de l’Oli de Mallorca, que tindrà lloc el proper dia 4 de maigde 10 a 19 hores.

La cita consistirà en un mercat dedicat a l’oli d’oliva verge extra de qualitat produït a Mallorca a on també es podran trobar altres productes gastronòmics locals, artesania relacionada amb l’entorn de l’olivar així com degustar les tapes que oferiran els diferents establiments de restauració de la plaça.

Al matí hi haurà una activitat dirigida al públic infantil, a on els més petits de les 11 a les 13 hores podran passar una bona estona a un espai creatiu a càrrec de Velomar a on podran participar en la confecció col·lectiva del retaule del Banc de l’Oli.

A més, a partir de les 13 h, hi haurà l’actuació musical del grup Monkey Doo.

Un espai amb història
De l’any 1496 fins al 1860 qui es volia proveir d’oli d’oliva acudia a la plaça del Banc de l’Oli, indret a on arribava des de les tafones de les possessions productores arreu l’illa. Allà, sota un porxo cobert, es distribuïen els venedors amb els seus odres d’oli, d’entre els que els compradors podien decidir tastant de les mostres que abocaven en petites escudelles.