La DO Binissalem reconeix la seva trajectòria i dedicació en el món vinícola

El casal de Can Balaguer de Palma ha acollit el lliurament dels guardons Manto Negro d’Argent 2018, una cita celebrada el 12 de desembre, que va inaugurar Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, reivindicant “la màgia de fer un bon vi i la tasca de viticultors i cellers de la Denominació d’Origen Binissalem”.

En aquest sentit, José L. Roses, president de la Denominació d’Origen, va destacar la trajectòria de les persones mereixedores d’aquests reconeixements. Es tracta de. Jaume Vich Pericàs de Ca sa Consellera, pagès vinyòvol, i Baltasar Bibiloni Llabrés, compositor, pedagog i director de corals.

Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, va dir de Jaume Vich que és “un pagès amb una saviesa que ve de lluny, assolida a la seva infantesa amb el seu padrí i amb son pare i també amb altres pagesos nats a finals del segle XIX i principis del segle XX. Tot ell és ara, un pou de coneixement de la pagesia pre-turística, de l’agricultura pre-química, de l’agricultura de la vertadera Mallorca”.

Per la seva part, José M, Natta, va fer un homenatge al seu mestre, Baltasar Bibiloni, comparant el vi amb la música, les aromes amb la melodia i l’estructura amb els acords; i va reconèixer la gran tasca realitzada pel músic i compositor, per la música popular, música coral, oratòria…i la seva tasca docent.

Antoni Noguera, batle de Palma,fou l’encarregat de tancar l’acte. Les seves paraules varen fer referència a un dels temes claus per l’Ajuntament de Palma, la gastronomia, juntament amb la cultura. Els assistents entre els que es trobaven viticultors, vineters, autoritats locals i amics de la DO Binissalem, pogueren gaudir d’una visita guiada a Can Balaguer, un edifici d’indubtable interès arquitectònic, amb elements molt destacables, que van des de l’època medieval, a la primera meitat del segle XX i que fou donat, a l’ajuntament, per la família del músic, Josep Balaguer Vallès.

A més, com a promoció especial, els assistents pogueren obtenir el Passaport de Enoturisme DO Binissalem,  amb el qual es pretén apropar la cultura del vi, les vinyes i els cellers al públic resident. El document permet visitar 3 cellers amb degustació d’1 vi, per a 2 persones i la possibilitat de participar en un sorteig de 5 lots de 3 botelles de vi i 2 copes de la DO Binissalem.