/

La cuina tradicional de Menorca dona el sus al cicle Nura

La ciutat d'Alcúdia acull les jornades Nura, centrades en l'illa de Menorca, en què s'hi tracten aspectes culinaris, històrics i ambientals

El Consorci de la Ciutat Romana de Pollentia ha donat el sus a la 23a edició del curs Descobrir, que en aquesta ocasió està centrat en l’illa veïna de Menorca sota el títol Nura, en record als fenicis, que varen batejar l’illa de Menorca amb com a Nura, paraula que deriva de ‘nur’, la qual fa referència al foc que veien en els cims de l’illa des dels seus navilis.

L’àrea de Patrimoni ha organitzat aquesta sèrie de conferències sobre aspectes històrics, gastronòmics i antropològics de l’illa, així com una excursió a Menorca, que tindrà lloc dia 24 de març.

El batle Domingo Bonnín i la tinent de batle Bàrbara Rebassa han destacat la relació entre Menorca i Mallorca, especialment en el municipi d’Alcúdia, a través de les rutes marítimes.

La primera ponència, celebrada el 24 de febrer, va ser a càrrec de la gastrònoma Rosa Rotger Triay, qui va compartir la seva especialitat en la recuperació de receptes antigues i va parlar sobre la cuina de Menorca. Els assistents van tenir l’oportunitat de degustar dos plats tradicionals menorquins: el pastís superior i la greixera de formatge.

El cicle seguirà amb els següents ponents i temàtiques:

  • 9 de març a les 19:30 hores, Miquel. A. Maria Ballester: Menorca  patrimoni de la humanitat
  • 16 de març a les 19:30 hores,  Pilar Vinent Barceló: El  llegendari Menorquí, un patrimoni per redescobrir.
  • 17 de març a les 19:30 hores, Miquel  A. Casasnovas Camps: A punts d’història de Menorca.
  • 24 de març: sortida a Menorca (places exhaurides).
  • 30 de març a les 19:30 hores, Irene Estaún Clarisó: 30 anys de la reserva de la biosfera, què ha suposat per a Menorca

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat