L’empresa Carob acaba de treure al mercat la goma de garrofí en petit format amb l’objectiu d’apropar aquest estabilitzant natural a les cuines particulars i dels restaurants professionals, amb un pot de 75 grams i un altre de 200, fet a Mallorca

La goma de garrofí prové de la llavor de la garrova i destaca perquè a diferència d’altres espessants i estabilitzants, no aporta gust als aliments als quals s’afegeix. L’empresa Carob es dedica al comerç de les garroves des de l’any 1976 i és una de les primeres empreses del món que es va dedicar a fabricar goma de garroví.

Aquest producte és ideal per incrementar la viscositat de les salses, millora el tall de flams i gelatines. A més, millora la cremositat de les confitures per untar-les, accelera la coagulació del formatge cremós i evita que als gelats s’hi facin vidres de gel; fins i tot permet gelificar un aliment si es combina amb altres gomes. entre altres avantatges.

La presentació oficial es va fer al restaurant Can Calent de Campos i hi varen participar especialistes i autoritats. El cuiner Miquel Calent hi va oferir un dinar amb plats elaborats amb goma de garrofí Carob. El producte ja està disponible a les botigues especialitzades i té el certificat kosher i halal.

També s’ha elaborat un receptari obra de Júlia San Segundo, responsable de qualitat de Carob, per usar la goma de garrofí a casa. El podeu consultar gratis a: https://carob.es/

Fotos: Pep Natta - Carob