El xef Aleix Viada ha demostrat com és de pràctic i senzill usar la goma de garrofí a la cuina amb una demostració en directe a la Cooperativa de Sóller. Carob fa 30 anys que es dedica a fer-ne des de Mallorca per a tot el món, però ara fa mig any va treure al mercat dos formats (de 75 i de 200 grams) per usar als fogons de restaurants i, també, de casa.

Durant el showcooking, el cuiner va preparar xot mallorquí cuinat a baixa temperatura amb chutnei de pera i puré de moniato, un gaspatxo de fraules en crema i tàrtar de gamba de Sóller i, de postres, taronja amb nata de cítrics.

Des de Carob varen remarcar que el garrover és un arbre típic de la Mediterrània. És resistent a la sequera, lliure de pesticides i ús de fertilitzants. “Com a conseqüència la nostra matèria prima és de màxima qualitat el que resulta en un producte final, la goma de garroví, també de màxima qualitat. El procés de producció s’ha adaptat per respectar el medi, reutilitzant els subproductes derivats del processament resultant en un producte 100% natural”, va remarcar Margalida Sureda, directora general de Carob. També va destacar l’alta qualitat de la goma de garrofí de Carob, gràcies a un acurat procés de selecció de llavors de garrova, pelades i mòltes amb la més avançada tecnologia.

Fotos: Pere Joan - FotoSóller