Un equip d’investigadors del grup de recerca en Nutrigenòmica i Obesitat de la Universitat de les Illes Balears i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa en Fisiopatologia de la Obesitat i Nutrició (CIBEROBN), dirigit pel doctor Andreu Palou, acaba de publicar un estudi que afirma que la ingesta insuficient de vitamines D, C i B12 i dels minerals ferro i zinc s’associa a una incidència o mortalitat més elevada del SARS-CoV-2 i, per tant, de la malaltia que provoca, la covid-19.

La recerca s’ha publicat recentment a la revista científica Nutrients. Els investigadors hi analitzen la possible influència dels nutrients essencials principals en la prevenció de la covid-19 causada pel coronavirus SARS-COV-2.

L’estudi considera principalment les sis vitamines (A, D, C, B6, B9 i B12) i els quatre minerals (ferro, zinc, coure i seleni) que tenen una participació demostrada en el manteniment saludable del sistema immune, segons l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

Francesca Serra, Sebastià Galmés i Andreu Palou, autors d’aquest estudi, també afirmen que han tingut en compte les particularitats genètiques que poden predisposar a un risc més elevat de dèficit d’aquests nutrients. És per això que consideren que la detecció d’individus amb un alt risc genètic de mostrar nivells baixos de nutrients específics permetria dissenyar pautes de nutrició personalitzades per promoure la salut. L’estudi es pot consultar en línia a: https://www.mdpi.com/2072-6643/12/9/2738/htm