La coneguda salsa coenta Tabasco celebra 150 anys. Es tracta d’un complement molt usat tant en el menjar com en la beguda. La història de Tabasco es remunta a l’any 1868, quan Edmund McIlhenny va recollir el seu primer cultiu de xiles tabasco, del qual va crear una salsa coenta per potenciar el sabor del menjar de la seva família i amics.

Sense saber-ho, la creació d’aquesta salsa senzilla va canviar per sempre la manera de menjar al món. Avui, 150 anys després, els tres mateixos ingredients que va fer servir Edmund McIlhenny per fer la salsa Tabasco, xili tabasco, sal i vinagre, són envellits i embotellats per la família d’Edmund aAvery Island, amb un procés que es manté pràcticament igual que l’original.

Aquesta salsa coenta es pot trobar a bars petits fins a restaurants d’alta cuina i, també, en els rebosts de les cases particulars d’arreu del món. Anthony A. Simmons, president i director d’operacions de McIlhenny Company i membre de la cinquena generació de la família McIlhenny afirma que “la meva família se sent honorada per tot l’afecte que se li ha donat a la salsa Tabasco… no sé si el meu rebesavi s’hauria imaginat mai que una salsa que va crear al pati de ca seva es convertiria en una categoria d’aliments totalment nova. Estic convençut que estaria molt content de saber que ha brindat platets deliciosos a moltes persones arreu del món sencer”.

La firma ha editat un vídeo commemoratiu d’aquesta celebració.

Font i fotos. http://www.multivu.com