/

La segona edició del Raïm Wine Fest arriba a Deià

Vuit cellers de l’IGP Vi de la Terra Mallorca oferiran els seus vins en una jornada que tindrà lloc el 22 d’abril a la plaça de l’Esglèsia de Deià

Després de l’èxit de la primera edició del Raïm Wine Fest, que va tenir lloc a Costitx a l’octubre de l’any passat, Vi de la Terra Mallorca anuncia una nova data: la segona edició d’aquest festival itinerant es farà el proper dissabte 22 d’abril en una localització amb una antiga vinculació amb la vitivinicultura com és Deià.

Magdalena Mesquida, presidenta del Consell Regulador de Vi de la Terra Mallorca, i Lluís Apesteguia, batle del municipi, estan supervisant els detalls d’aquesta nova edició del Raïm Wine Festival on “esperam que tant els nostres residents com el públic que ens visiti de fora ho passi molt bé”, afirma Apesteguia. “Un dels objectius que ens hem marcat des del Consistori és promoure el consum del producte de proximitat i mallorquí, i quina millor manera que fer-ho que gaudint i impulsant la sostenibilitat amb aquest esdeveniment”, hi afegeix el batle.

Per part seva, Mesquida assegura que des de Vi de la Terra Mallorca “estem encantats que Deià ens faci de poble amfitrió en un marc incomparable com és la Serra de la Tramuntana. Ens han rebut amb els braços oberts i amb molta generositat. Esperam tornar a comptar amb la confiança del públic, que va ser responsable del gran èxit de la primera edició”, ha assenyalat.

Aquesta segona edició del Raïm Wine Festival, en la qual participaran vuit cellers de Vi de la Terra Mallorca (celler Vidal Serra, Vins Ripoll, Son Puig, Vinyes Mortitx, Son Juliana, Bodegas Ángel, Sa Cabana i Jaume de Puntiró) tendrà com a alicient les actuacions musicals de Monkey Doo, DJ Chitowsky i Los del Ficus.

Com a novetat, i tenint en compte que en aquesta ocasió l’horari s’amplia des de les 13 hores i fins a les dotze del vesprehi haurà contacontes i activitats per als infants, com ara un taller de bufetes.

Durant la visita per Deià, realitzada aquesta setmana, Apesteguia ha volgut recordar la tradició vitivinícola del municipi, que es remunta a segles enrere, fins l’arribada de la fil·loxera. “Hi ha molts de topònims locals que ens recorden que Deià va ser una terra on la producció de vi va ser molt destacada. És veritat que ara no tenim cap celler establert al poble, però rebre als productors d’altres municipis de l’illa és un honor”.

Cal recordar que l’entrada al festival i l’aparcament són gratuïts, i que només es pagarà pel vi que es consumeixi. Des de Deià, a més, es recorda que hi ha més de 800 places de lloguer vacacional al municipi -per facilitar l’allotjament als visitants i que també s’ha demanat a l’empresa responsable del transport públic un increment dels horaris dels busos per facilitar els desplaçaments.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat