/

Les jornades gastronòmiques de brou de Menorca arriben a la 10a edició

Hi participen set restaurants que oferiran aquest plat calent fins al 31 de gener

Cada dimecres el brou es reivindica a Menorca. Enguany, les jornades gastronòmiques de brou arriben a la desena edició gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries (AMBRC) per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Concretament, set restaurants participen a ‘Els Dimecres és dia de Brou‘, una activitat que contribueix a la desestacionalització turística i, que també posa en valor la gastronomia típica menorquina.

Quan els membres de la Junta Directiva de l’AMBRC varen apostar per donar un impuls en el sector de la restauració a un plat que bàsicament es coneixia només a les cuines de les famílies de l’illa, i s’equiparàs al bullit madrileny que tenia tant de renom, semblava un impossible. Però, gràcies a l’afany dels restaurants i la constància de tots aquests anys s’ha aconseguit donar a conèixer aquest excel·lent plat arrelat a Menorca.

El brou és un plat típic de la cuina menorquina, que té una connotació de plat calent ideal per assaburir durant un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures fa més mengera. Aquest bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en essència els ingredients principals són: carn de vedella (concretament xenc, la art de la cama de davant d’un animal, vora l’articulació), gallina, patates, ciurons, tomàtiga, ceba, pastanagó, herbes aromàtiques, pasta per a la sopa, sobrassada…

El brou es pot servir de moltes de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) amb fideus, i un segon plat amb les patates, els ciurons i la carn.

Set restaurants de l’illa especialitzats en cuina Menorquina participen a la desena edició. Es troben als municipis de Ciutadella, Ferreries, es Mercadal, es Migjorn i Sant Climent. Són els següents:

  • Aquarium Port Ciutadella (Moll del Port, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)
  • Jaime II (Pl. Jaume II, 26 – Ciutadella. Tel 971480046)
  • Molí d’es Racó (Major, 53 – es Mercadal. Tel 971375392)
  • Hotel Jeni & Restaurant (Mirada del Toro, 81 – es Mercadal. Tel 971375059)
  • Meson Rias Baixas (Plaça Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)
  • Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)
  • Es Chic (Carrer Major, 71 – es Migjorn Gran Tel 971199685)

Tots set restaurants ofereixen un menú especial de 18 euros, que es pot degustar els dimecres 13, 20 i 27 de desembre, i 3, 10, 24 i 31 de gener, i inclouen beguda (aigua o copa de vi), pa i les postres.

Els clients també tenen l’opció de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Tant, si es menja al restaurant com a casa es recomana reserva prèvia. Aquesta activitat té la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Imatge: Gastronomia Menorca

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat