Josep Maria Mañé i Carme Julià acaben de publicar el seu primer llibre de receptes: Com a casa de la mama. Les millors receptes de la cuina casolana. L’obra recull 100 receptes perfectes per compartir amb família i amics, a través d’explicacions senzilles i bones d’entendre.

Carme i Josep varen regentar durant quaranta anys un forn i pastisseria i també un restaurant. Ja jubilats, i jugant un dia amb els seus nets, varen descobrir que les receptes que enregistraven a la cuina de casa i que pujaven a YouTube es convertien en un autèntic fenomen viral. Per exemple, el vídeo de la recepta de pollastre amb cervesa té més de 5.000.000 de visualitzacions.  Així és com va néixer El Forner d’Alella, un blog en el qual divulguen la millor cuina casolana de manera pràctica i desenfadada i amb una extraordinària simpatia que ja ha captivat, gràcies al seu canal de YouTube, més de 400.000 seguidors.

Amb el llibre recuperen els sabors i les aromes dels plats cuinats per mares i àvies, unes elaboracions que formen part de la memòria i evoquen moments feliços. Una cuina casolana que abasta des d’arrossos fins a sopes, guisats i postres, a més de receptes de pa.

El receptari té 223 pàgines il·lustrades a color, i està editat per Rosa dels Vents. Entre el centenar de preparacions que hi han recollit hi ha els bunyols de bacallà, les croquetes de pernil, les llenties estofades, l’arròs amb calamars, el llobarro al forn, les rostes de Santa Teresa i la mousse de llimona, entre d’altres.