Es publica amb motiu de la jubilació del seu cuiner i propietari, Gabriel Roca

Un dels bars de variats més populars de Palma com és Can Biel Felip ja té llibre de receptes. L’editorial mallorquina Documenta Balear acaba de publicar l’obra La cuina mallorquina d’en Biel Felip.

S’hi presenten 45 receptes de la cuina més típica d’aquesta fonda de Palma, que es troba entre el Conservatori Superior i l’Hipòdrom de Son Pardo.

Gabriel Roca Juan va néixer a Sant Jordi l’any 1950. L’any 1965 la seva família va regentar l’Hostal La Concha de Peguera, on es va fer l’amo dels fogons. Va continuar com a cuiner al poliesportiu Sant Ferran de Palma fins que l’any 1991 va adquirir l’actual local del Bar Can Biel Felip. Després de tenir-lo llogat uns anys, l’any 1995 va agafar les regnes del negoci i s’hi posà a cuinar. De llavors ençà és una de les fondes més populars de la ciutat, amb plats abundants i casolans, a més d’un variats ben saborosos, un plat que ha fet famós el restaurant arreu de Mallorca. Tot i la seva jubilació, el negoci continuarà obert amb el seu fill, Rafel Roca.

El llibre nasqué com a regal dels seus fills i la seva esposa (Maria Serra) en motiu de la seva jubilació, de fet, el seu fill Jaume Roca n’és el responsable del disseny. Les fotografies són obra de Nora Zubia i l’obra compta amb el pròleg del cuiner Miquel Vicens, Calenti amb textos de Felip Munar i Francesca Jaume.  Cada una de les receptes s’acompanya d’una glosa, una de les aficions de Biel Felip.

El llibre es pot comprar per Internet a Amazon (clicau aquí).

Dimecres, dia 31 de gener de 2018 es presentarà el llibre al Liceu de Sant Jordi (Palma), a les 20 hores.