/

L’oli d’oliva ecològic de Menorca i Mallorca triomfa a Alemanya

Suc de Cel de Fet a Sóller i Morvedra de Ferreries han estat els grans triomfadors de la fira Biofach

Els olis d’oliva verge extra de Menorca i Mallorca han triomfat a la darrera edició de Biofach, la fira líder mundial d’alimentació ecològica.

En concret, Suc de Cel, de Fet ha Sóller, ha guanyat una medalla d’or i l’oli Morvedra de Menorca ha quedat entre els deu primers. També ha destacat Olíric, de Miquel Coll Crespí, que ha quedat entre els 20 millors del món.

L’oli Suc de Cel és un monovarietal d’Arbequina procedent de la Serra de Tramuntana, concretament de Sóller. Morvedra és un oli verge extra ecològic fruit d’un cupatge amb les varietats Arbequina, Piqual i olivó d’ullastre. I l’oli Olíric és també un monovarietal d’Arbequina, procedent d’un oliverar situat al municipi de Santa Eugènia.

Suport del Govern de les Illes Balears

Cal dir que la Conselleria d’Agricultura ha col·laborat amb l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç de Mallorca i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), en la confecció de l’estand que ha acollit les empreses per tal de promocionar els seus productes en aquesta fira, que s’ha celebrat a Nüremberg del 26 al 29 de juliol.

La delegació balear ha estat formada també pel director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i persones representants d’APAEMA i les sis empreses productores presents: Es Garrover de Mallorca, Fet a Sóller, Olíric, Morvedra, Flor de Sal i Granola sense Nom.

Imatges: NuernbergMesse / Thomas Geiger - Biofach 2022

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat