Manacor, una de les terres amb més tradició vinícola de Mallorca, ofereix un cicle ben interessant dedicat al món del vi des del mes d’octubre fins al mes de desembre de 2019. La iniciativa, presentada per Mateu Marcé,  regidor d’Educació; Cristina Capó, regidora d’Agricultura, i Antoni Bennàssar, president de la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Mallorca, han destacat cada una dels quatre cursos que són impartits per experts de la matèria com  els enòlegs Pilar Oliver, Pierre Jean Caillot, Luis Armero i Andreu Majoral.

De fet, Oliver va començar el cicle amb una sessió d’iniciació al tast, en què parlà sobre com s’elabora cada tipus de vi, què significa denominació d’origen, vi de la terra i vi de taula, entre altres qüestions.

El dilluns 11 i el dimarts 12 de novembre, s’impartirà el curs “Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca, d’altra banda, el dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre serà el torn del curs Feim el nostre propi vi; a més, el dilluns 2 i el dimarts 3 de desembre es durà a terme el curs Relació qualitat / preu dels vins i el cicle acabarà amb Maridatge entre dolços i vi, que es farà el dilluns 16 de desembre.

Tots els actes se celebraran a l’IES Manacor, camí de ses Tapereres 32, de les 19.30 a 21 h. Les places són limitades i la inscripció prèvia és obligatòria.

A continuació podeu consultar els cursos de Tardor Enològica 2019:

Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca

Dilluns 11 i dimarts 12 de novembre

S’explicaran les característiques essencials de la regió vinatera de Borgonya. Es compararan vins francesos i mallorquins fets amb les mateixes varietats. A cada sessió es tastaran 6 vins. Dilluns 11: vins blancs de Borgonya chardonnay i viognier. Dimarts 12: vins negres de Borgonya pinot noir i syrah.

Curs impartit per l’enòleg Pierre Jean Caillot (Baune, la Borgonya).

Preu del curs: 25 euros. Màxim d’assistents: 40 persones. Cal reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com. Assumpte: Tast Borgonya. Admissió per ordre d’arribada.

Feim el nostre propi vi 

Dilluns 25 i dimarts 26 de novembre 

Heu pensat mai que vos podeu convertir en vinaters i elaborar el vostre propi vi? Idò vos convidam a realitzar una experiència innovadora i a elaborar vi al vostre gust. El primer dia es presentaran 6 vins varietals, dels que n’aprendrem les seves característiques organolèptiques. El segon dia es faran grups de tres persones que elaboraran el seu propi vi, segons les seves preferències, a partir dels vins varietals presentats el dia anterior.

Curs impartit per l’enòleg Luis Armero, del Celler Armero & Adrover, de Felanitx.

Preu del curs: 15 euros. Màxim d’assistents: 30 persones. Cal reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com. Assumpte: El propi vi. Admissió per ordre d’arribada.

Relació qualitat / preu dels vins

Dilluns 2 i dimarts 3 de desembre

Comparació entre vins elaborats a la Península i Mallorca mitjançant tast a cegues i elaboració d’una fitxa tècnica de tast. Es tendrà l’oportunitat d’opinar sobre els vins sense intermediaris, participant en l’enquesta que es passarà en el curs. Dilluns 2: vins blancs. Dimarts 3: vins negres.Curs impartit per l’enòleg Andreu Majoral, del Celler Can Majoral, d’Algaida.

Preu del curs: 20 euros. Màxim d’assistents: 40 persones. És precís reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com. Assumpte: relació qualitat preu. Admissió per ordre d’arribada.

Maridatge entre dolços i vi

Dilluns 16 de desembre

Es maridaran pastissos amb vi blanc, rosat, negre i escumós.

Per a més informació, contactau amb videmallorca [arrova] gmail [punt] com