/

Manuel Julbe i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, premis Mantonegro d’Argent

Josep Lluís Roses, president de la DO Binissalem, ha destacat la importància de reconèixer a persones i entitats la dedicació i contribució al món de la viticultura i la cultura del vi

La denominació d’origen Binissalem ha lliurat els seus reconeixements anuals, els Mantonegro d’Argent, en un acte celebrat al celler José Luis Ferrer.

L’actriu Aina Zuazaga ha presentat la cerimònia, que s’ha fet el 10 de desembre de 2022. Josep Lluís Roses, president de la DO Binissalem i amfitrió del celler, ha destacat la importància de reconèixer a persones o entitats la dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi. Seguidament, Víctor Martí, batle de Binissalem, s’ha mostrat satisfet per aquesta vuitena edició del Mantonegro d’Argent al municipi, i ha destacat la tasca de tots i cadascun dels seus viticultors i cellers.

La consellera d’Agricultura ha estat l’encarregada de lliurar el Mantonegro d’Argent a Manuel Julbe Sáez, escriptor i periodista. Va néixer a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) l’any 1950. Va estudiar a Alcalà d’Henares, i a Ais de Provença. Va ser professor de cultura espanyola i d’espanyol a Nova Caledònia, corresponsal de la revista Tiempo, al diari El Periódico de Catalunya i redactor de la corporació de RTVE i director de Ràdio Nacional d’Espanya a Vigo. Coneixedor i amant dels vins i la gastronomia de les principals zones vitivinícoles del món, des de la ràdio va dedicar un espai per a la cultura gastronòmica i vitivinícola a La gastronomía a la 5, programa d’àmbit estatal i, fins fa poc, a Taula Voraç a Ràdio Nacional a les Illes Balears, des d’on va entrevistar i va donar veu a vitivinicultors, i visibilitat a esdeveniments del món del vi i la gastronomia, en múltiples ocasions. El 2005 va ser guardonat amb el premi Pau Llull, que reconeix les persones, projectes o iniciatives que impulsen la cultura gastronòmica mallorquina. El 2008 amb el seu llibre, De Sabores y Amores, va ser guanyador del segon millor llibre de literatura gastronòmica al Gourmand World Cookbook Awards, celebrat a Suècia i considerat com els òscars del sector gastronòmic.

En rebre el guardó, Manuel Julbe, s’ha emocionat i ha manifestat la seva satisfacció enorme per aquest reconeixement. També ha destacat la tasca de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, de la DO Binissalem i també de la família Roses, tot recordant els inicis d’aquesta denominació d’origen i de les varietats de raïm locals. Ha finalitzat desitjant llarga vida a la varietat Mantonegro i a la Denominació d’Origen Binissalem.

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) també ha estat reconeguda amb el premi Mantonegro d’Argent. El centre de formació superior acumula més de 27 anys d’experiència. Hi treballen més de 70 docents i personal d’administració i serveis, i cada any s’hi formen 200 estudiants per ser professionals de referència en aquests camps, en àmbit local, estatal i internacional. L’Escola aplica una metodologia integral en la qual el desenvolupament personal i professional són els eixos principals per capacitar els alumnes amb coneixements i competències en l’àmbit de la direcció hotelera, l’allotjament, la gastronomia, la restauració i els idiomes. Les Illes Balears, com a destinació turística, afavoreixen una relació estreta entre professors, alumnes i la indústria del sector, que desenvolupen i consoliden la reputació de l’Escola i mentre es contribueix a la formació pràctica dels estudiants.

L’EHIB ofereix un ampli ventall d’estudis com ara el grau en Direcció Hotelera; el grau superior de formació professional en Allotjaments Turístics; formació especialitzada en Cuina i Restauració; Alta Cuina; Direcció i Gestió de Restaurants i Bars, a més de cursos per a professionals en actiu de sommelieria, viticultura i vinificació. Víctor Martí, batle de Binissalem, ha lliurat el guardó d’argent a Maria Tugores, directora de l’EHIB.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat