/

Menorca reivindica els plats de brou cada dimecres

Sis restaurants ofereriran un menú especial els els dimecres 14, 21 i 28 de desembre, i 4, 11, 18 i 25 de gener

L’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries de Menorca organitza la novena edició de les jornades gastronòmiques Els dimecres és dia de brou, amb l’objectiu de dinamitzar el sector de restauració en temporada baixa i reivindicar els plats de brou.

L’aposta pel brou i la sopa ha fet que a Menorca aquest plat s’hagi posicionat com a producte gastronòmic durant l’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin des del típic bullit, l’escudella i l’olla araneda fins al bullit madrileny o el brou gallec.

De fet, el bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella, gallina, patates, ceba, pastanaga, col, pasta per a sopa, sobrassada, ciurons, tomàtics, etc.

El brou menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer el plat de sopa (brou) (normalment amb fideus), i un segon plat amb patates, ciurons i carn.

Sis restaurants de l’illa participen a la novena edició amb un menú a 16 euros. Les jornades comencen a partir del proper dimecres dia 14 de desembre, i tenen una durada de dos mesos –els dimecres 14, 21 i 28 de desembre, i 4, 11, 18 i 25 de gener– , tota la informació estarà disponible a www.gastronomiamenorca.es. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Els restaurants que hi participen són:

  • Aquarium Port Ciutadella (Moll del Port, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)
  • Jaime II (Pl. Jaume II, 26 – Ciutadella. Tel 971480046)
  • Molí d’es Racó (Major, 53 – es Mercadal. Tel 971375392)
  • Hotel Jeni & Restaurant (Mirada del Toro, 81 – es Mercadal. Tel 971375059)
  • Meson Rias Baixas (Plaça Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)
  • Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Els clients també tindran l’opció d’endur-se’n el menú a casa. Aquesta modalitat es va incorporar fa dos any per mor de la pandèmia i s’ha mantingut amb molt bon resultat.

Aquesta acció té la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca. A més, també del suport de Made in Menorca, Regió Europea Gastronòmica, Foodies on n Menorca i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears.

Imatge: Matthias Lipinski a Pixabay

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat