El Concurs Internacional EVO-IOOC ha lliurat els premis dels millors olis del món. La cita ha tengut lloc el dissabte 15 de juny i entre els premiats n’hi ha un de Mallorca: Olíric.
Es tracta de la marca de l’oli d’oliva verge extra de Miquel Coll, que té un oliverar a ses Rotes de Santa Eugènia, on hi té sembrades 1.500 oliveres de les varietats arbequina i koroneiki, que cultiva seguint els preceptes de l’agricultura ecològica.
El lliurament de premis ha tengut lloc a la ciutat italiana de Palmi, a Calàbria, i Olíric hi ha guanyat dues medalles d’or, una per a l’oli d’arbequina i una altra per a l’oli fet amb koroneiki.
Producte ecològic de Mallorca
Cal destacar que els olis nominats a les categories principals tenien puntuacions majors 95 punts, és a dir, que són d’alta qualitat. Aquest fet, per a Olíric és una fita molt important perquè competeixen directament amb els olis més prestigiosos i importants d’arreu del món, tot i la seva joventut dins el sector, ja que Olíric va néixer el 2011.
Miquel Coll, que actualment també és president de l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) comenta que aquestes distincions suposen “una gran alegria per noltros i ens anima a seguir amb aquesta línia de feina, apostant per l’elaboració d’olis ecològics de màxima qualitat. També pensam que aquests reconeixements són una empenta pel producte ecològic local i posa de relleu que a Mallorca també feim producte ecològic de molta qualitat“.
Més distincions
A més, l’oli monovarietal d’arbequina d’Olíric estava nominat a les categories Best Of Country Spain (millor oli d’Espanya dels presentats al concurs), una categoria en què hi havia nominats amb 4 olis de l’Estat espanyol més i de la qual finalment n’ha resultat guanyadora.
El Concurs Internacional EVO-IOOC es va fundar l’any 2016 a partir de la idea d’Antonio G. Lauro. A l’edició d’enguany d’aquesta competició alimentària, hi han participat 671 olis d’arreu del món.