L’empresa distribuïdora Hijos de Ramon Oliver ha organitzat aquest concurs

La millor pizza de Mallorca és la Dragonera, elaborada per la Pizzeria El 44, de la Colònia de Sant Jordi. Així ho ha establert el concurs impulsat per Hijos de Ramon Oliver dins dels actes del centenari de l’empresa que es commemora durant tot aquest 2017, que ha organitzat en col·laboració amb Il Grotto, la distribuïdora del grup especialitzada en productes italians de màxima qualitat.

Després de la deliberació unànime dels jutges, la pizza Dragonera ha estat la guanyadora del Premi a la Millor Pizza de Mallorca a la categoria general. D’altra banda, el Premi a la Millor Massa ha estat per a la pizza Tentazione 2 de l’estiu, elaborada pel Restaurant Lounge Bar Tentazione de Palma.

El tercer guardó, Premi Pizza KM 0 (elaborada amb productes mallorquins) ha tornat caure a la Colònia de Sant Jordi a les mans, per segona ocasió, de la Pizzeria El 44 i la seva recepta Dragonera.

Pizzeries finalistes

Dels 39 restaurants que van presentar la seva candidatura al campionat, es va dur a terme una primera selecció per part del públic, la clientela dels establiments, que amb els seus vots van triar als 10 aspirants al títol:

  • Pizzeria: Pizzeria El 44 (Colònia de Sant Jordi) Pizza: Dragonera
  • Pizzeria: La Mafia de la Pizza Nostra (Palma) Pizza: Jules Winnfield
  • Pizzeria: Restaurant Es Forn Cafè (Selva) Pizza: Sant Llorenç
  • Pizzeria: Restaurant Pizzeria Pi (Santa Ponça) Pizza: Gamberi i ruca
  • Pizzeria: És Pecat (ses Salines) Pizza: És Pecat
  • Pizzeria: Pizzeria Lounge Bar Tentazione (Palma) Pizza: Tentazione 2 de l’estiu
  • Pizzeria: Restaurant Sa Vinya (es Capdellà) Pizza: Na Magdalena
  • Pizzeria: Michael & Giulio ‘s Pizzeria (Palma) Pizza: Michael James Special
  • Pizzeria: Pizzeria Dolç Dolç (Petra) Pizza: Dolç Dolç
  • Pizzeria: La Libera (Palma) Pizza: Pavarotti

Mecànica del concurs

El concurs va estar actiu del 13 de maig al 12 de juny i qualsevol persona podia emetre les votacions a través del web hroliver.es/lamejorpizza. Del recompte d’aquests vots,en van sortir les deu pizzes finalistes.

Durant aquest temps es van rebre prop de 450 vots i tots els participants van entrar en el sorteig d’un viatge a Itàlia per a dues persones durant 4 dies (vols i hotel inclosos). A més, aquelles persones que van donar la seva valoració a més de tres pizzes, també van optar a un sopar valorat en 100 euros en un dels 10 restaurants finalistes.

Els agraciats han estat:

  • Guanyador d’un viatge a Itàlia per a 2 persones: Daniel Pol.
  • Guanyador d’un sopar per a 2 persones valorada en 100 €: Alexander Mompo.

Jurat i criteris del tast

Un cop triats els restaurants finalistes, un jurat format per experts va acudir a tastar les pizzes als 10 establiments. Després de comprovar diversos criteris tècnics i estètics, en van emetre el veredicte.

La pizza guanyadora de cada categoria ha sortit de la fórmula: [Puntuació mitjana del jurat x6 + Puntuació mitjana dels votants a la web x4].

Les valoracions del jurat han estat secretes, i s’han basat en paràmetres com:

  • Fragància.
  • Cocció.
  • Presentació estètica general.
  • Equilibri i qualitat de tots els ingredients usats.
  • Originalitat en la combinació dels ingredients.
  • Presència i mides dels alvèols a la massa.
  • Els punts de cocció idonis per a cada tipus de pizza.
  • L’ús de tècniques de pastat indirecte (mètodes Biga o poolish).
  • La cocció i disposició dels ingredients.
  • La maduració i digeribilidad de la massa.
  • Equilibri i tipologia d’ingredients usats (recepta de la salsa de tomàquet, tipus de mozzarelles i la seva correcta utilització, etc.).