Les plantes silvestres comestibles seran les protagonistes de la Passejada Gastronòmica que Tres Cultura ha organitzat a Binissalem. N’hi haurà dues, el dissabte, 21 de desembre, i una altra el diumenge, 22 de desembre, totes dues a les 11 hores.

La persona encarregada d’impartir-la és Uta Gritschke qui explicarà com les poden reconèixer, saber quan i a on es troben i com es poden incloure a l’alimentació per fer-la més diversa i més nutritiva.

Cal tenir en compte que un 70% d’allò que creix espontàniament als camps i les cunetes, al costat dels murs de pedra en sec i en terrenys descuidats són plantes comestibles. N’hi ha de conegudes com el fonoll, l’espàrec o la tàpera, els colissos per fer arròs, la verdolaga per afegir al trempó o la vinagrella per condimentar la carn capolada, la borratja (pa-peixet), les bledes silvestres o les cames-roges, però en donarà a conèixer moltes altres com  la matavelles, l’herba de paret, el queixal de vella o l’api cavallí.

Les sortides duraran devers dues hores i consistiran en camimar tranquil·lament pels camins rurals (es recomanable dur calçat còmode) uns 3 quilòmetres aproximadament. La passejada acabarà afegint al berenar que es dugui de casa tot el que s’haurà trobat a l’excursió amb una ensalada per degustar entre totes les persones participants.

El preu és de 15 euros per persona. El punt de trobada és l’estació de tren de Binissalem. Les passejades es faran en català.

Inscripcions a: 971 718786 / trescultura [arrova] gmail [punt] com