La multinacional nord-americana deixarà de fabricar-se a l’illa

L’any 2018 comença amb una mala notícia per als treballadors a Mallorca de Pepsi. La multinacional de begudes ensucrades dels Estats Units ha decidit tancar la fàbrica que té al Pont d’Inca. La mesura implicarà deixar de fer les begudes a l’illa i, també, acomiadar part de la plantilla o reubicar-la a altres plantes embotelladores de la península. Sembla a ser, que l’únic que mantindrà a Mallorca és el personal que es dedica a la distribució de les begudes.

Pepsi contra Pep Lemon

La multinacional va ser protagonista a l’illa fa uns anys quan va posar una demanda contra la empresa mallorquina Pep Lemon, que va treure al mercat una beguda ensucrada amb el nom de Pep Cola. Com que se semblava a Pepsi, el gegant nord-americà va emprendre una batalla legal que finalment va guanyar, i que va suposar un fort rebuig entre la societat mallorquina ja que s’enfrontava a una empresa mallorquina que empra aliments de l’illa per fer les begudes.

Les mateixes passes que Coca Cola

Cal recordar també, que l’any 2014, Coca Cola també va decidir tancar la fàbrica a Mallorca. Davant la pèrdua de llocs de treball, molts de mallorquins feren boicot a Coca Cola que, curiosament, va perdre vendes a favor de les begudes de Pepsi.

Foto: sr_verde