/

Per què està de moda posar oli d’oliva al cafè?

Es tracta d'una tendència estrafolària nascuda d'una multinacional

El cafè és una de les begudes més populars a tot el món, especialment durant les primeres hores del dia, i també hi ha una tradició mediterrània de prendre una cullerada d’oli d’oliva verge cada matí. Per tant, la combinació d’aquests dos costums porta a la idea de barrejar oli d’oliva amb cafè. Explorem el sentit d’aquesta pràctica i com els experts la recomanen.

Oleato o cafè amb oli d’oliva
La multinacional Starbucks ha llançat al mercat una nova línia de cafè anomenada Oleato, la qual combina el cafè tradicional amb una dosi d’oli d’oliva verge extra. Aquest nou producte, que encara no està disponible a totes les botigues de Starbucks, ha introduït una nova manera de consumir cafè, que ofereix opcions com ara cafè amb oli vaporitzat i llet de civada, cafè premsat en fred amb una escuma daurada de vainilla infusionada amb oli d’oliva, i fins i tot un cafè exprés gelat amb xarop d’avellana, llet de civada i gel.

Aquestes opcions inclouen oli d’oliva verge extra a més del cafè tradicional, Starbucks es publicita i intenta vincular el cafè als beneficis antioxidants i antiinflamatoris de la dieta mediterrània.

Per què combinar oli d’oliva amb cafè?
Afegir oli d’oliva al cafè pot enriquir la beguda amb greixos de qualitat i augmentar els seus beneficis per la salut, proporcionant més antioxidants i altres substàncies saludables.

A més, la combinació d’oli d’oliva i cafè pot tenir un efecte positiu sobre el trànsit intestinal, encara que s’aconsella moderació en el consum per evitar efectes secundaris com gasos o diarrea. La presència d’antioxidants es veu incrementada, i l’efecte antiinflamatori es veu reforçat en aquesta combinació, anomenada oleat.

Com es pot combinar oli d’oliva i cafè?
Els baristes experts suggereixen dues maneres d’afegir oli d’oliva verge al cafè:

  • Amb cafè, sense afegir-hi res més, tot i que aquesta opció pot resultar en una beguda lleugerament desequilibrada, ja que el greix pot separar-se del cafè.
  • Amb llet, primer s’ha d’emulsionar l’oli amb la llet i després s’ha de barrejar amb el cafè, així es fa una mescla homogènia.
Imatge: Karolina Grabowska de Pixabay

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat