/

Pollença celebra, aquest 2022, una fira de pinyol vermell

El programa d'activitats abasta de l'11 al 14 de novembre

La ciutat de Pollença celebra aquest 2022 una fira de tardor de pinyol vermell. Després de dos anys de restriccions sanitàries, aquest acte tan esperat torna amb un esclat d’alegria, bauxa i artesania, en el qual el sector primari hi és reivindicat plenament.

El dissabte 12 i diumenge 13 de novembre són els dies de la Fira de Pollença en què s’espera més assistència de gent, però les activitats abasten de l’11 al 14 d’aquest mes.

Andrés Nevado, batle de Pollença, explica que a la fira d’enguany “hem volgut que el protagonisme recaigui, sobretot, en el nostre sector primari, perquè l’hem d’estimular per tal que torni a guanyar terreny i ens ofereixi l’oportunitat de consumir producte local, que sabem que és de qualitat”.

Així mateix, Miquel Llobeta, regidor de Festes, remarca que “hi ha una nombrosa oferta d’activitats, per a totes les edats i sensibilitats, entre les quals volem assenyalar el reconeixement als promotors de la Fira d’Artesania i la perspectiva de futur que representa la segona edició de l’Espai XX/21, en el qual es conjuguen artesania, disseny i sostenibilitat.

Les activitats se concentraran principalment a tres espais: a la Plaça Major, amb propostes diverses; al Claustre Santo Domingo, on hi haurà la Fira d’Artesania; i al carrer de Bartomeu Aloy, on hi trobareu activitats entorn del me i les ovelles.

Divendres hi haurà horabauxa amb punxadiscos i grups musicals com DJ Colomar, Ses Milenials i Enrocats, entre altres. També hi haurà un homenatge a l’esportista Sete Benavides, que ha duit el nom de Pollença i de Mallorca arreu del món com a piragüista.

La cuina el me de Pollença també hi estaran presents amb el concurs Cuina amb Me, organitzat amb la Cooperativa PagesaDissabte, de 8 a 10.30 hores, els concursants hauran de passar per la cooperativa per recollir una peça de carn per cuinar. El concurs es farà a les 18 hores, al carrer de Bartomeu Aloy. Aquest mateix dissabte, a les 18 hores, hi haurà un taller sobre les aromes de plantes de Mallorca, a càrrec de Viti Vinci, al claustre de Sant Domingo.

La colla dels Xeremiers Orats donaran el sus a la Fira. Serà el diumenge 13 de novembre, hi haurà moltes propostes com ara la taula rodona sobre llana, patrimoni, sostenibilitat i salut, que es retransmetrà en directe per Ràdio Pollença. A més a més, hi haurà un taller de pintura creativa per a infants, una ruta per fer amb patins, un taller per fer sabó. Durant la Fira hi haurà una degustació de Me de Pollença arrebossat que anirà a càrrec de la Cooperativa Pagesa de Pollença juntament amb l’Ajuntament de Pollença. L’objectiu no és altre que reivindicar el consum d’un xot produït d’acord amb els nivells de qualitat que el reglament de la marca estableix. Aquests animals són produïts i comercialitzats directament per la Cooperativa Pagesa de Pollença que els serveix a alguns restaurants, a carnisseries i establiments de distribució alimentària.

L’horabaixa de diumenge, hi haurà un concert de jazz, blues, funk i bossa amb el grup Springtime Jam, a més de la demostració en directe de filar llana d’ovella i elaboració de tapissos, amb l’Organització Mater. La jornada acabarà amb una ballada popular amb l’agrupació Aires de la Cala a la Plaça Vella.

Podeu consultar tot el programa de la Fira de Pollença 2022 aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat