Quant de sucre hi ha als productes industrials?

Sin Azucar mostra de forma gràfica la quantitat de sucre que tenen en la composició molts dels productes industrials que consumim habitualment.

Són molts els aliments que duen grans i petites quantitats de sucre. Tot i que la informació està indicada en aquests productes és poc visual. Per això, es va posar en marxa el projecte Sin Azucar, que pretén mostrar de forma gràfica la quantitat de sucre que tenen en la composició molts dels productes industrials que consumim habitualment.

La idea sorgeix d’Antonio R. Estrada, qui es defineix com “un fotògraf entusiasta de l’alimentació saludable i nutrició esportiva”.  Explica que la idea és senzilla: “es fotografia el producte al costat de la quantitat de sucre que conté en terrossos, fent servir el mateix llenguatge visual que empra la indústria per vendre’ns els seus productes. Fotografia neta, il·luminació acurada, retoc atractiu, impacte visual, etc. L’objectiu és arribar al màxim nombre de persones mitjançant les xarxes socials, així que pots compartir les fotos a Facebook, Twitter, Instagram, un blog personal, article de premsa, on vulguis!”

Com es fan les fotografies del projecte?

  1. Se seleccionen els productes industrials processats seguint recomanacions de dietistes nutricionistes col·laboradors de la web i els suggeriments de consumidors.
  2. Mai no s’analitzen aliments sense processar.
  3. Obtenen de l’etiquetatge la quantitat de sucres per cada 100 grams de producte.
  4. Aquests sucres inclouen els que hi ha presents en algun dels ingredients i els que s’hi han afegits.
  5. Si el fabricant ho especifica en l’etiqueta, diferencien els sucres propis dels afegits i els detallen en l’anàlisi.
  6. Calculen quants sucres hi ha en una unitat de consum. En el text que acompanya cada fotografia s’especifica quina és aquesta unitat de consum.
  7. Es calcula a quants terrossos equivalen aquests sucres. Cada terròs pesa 4 grams.
  8. Es fotografia el producte al costat dels terrossos.
  9. S’edita la fotografia seguint les mateixes tècniques publicitàries que utilitza la indústria.
  10. Es puja la fotografia al web i a les xarxes socials.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat