/

Quins problemes de salut provoca l’excés de sal?

Cal reduir-ne el consum, especialment en els aliments que tenen sal ocula

Eva Remolina – AMIC

La quantitat de sal màxima que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir en un dia és de dos grams de sodi al dia, és a dir, uns 5 grams de sal.

La sal és un mineral beneficiós per a l’organisme humà. No obstant això, la majoria de la població supera, i fins i tot duplica, aquesta xifra. Per això, és fonamental conscienciar-se que un excés de sal al cos provoca problemes de salut i malalties si se’n fa un consum excessius sovint.

Algunes de les patologies que pot provocar un excés de sal són:

  • Gota
  • Diabetis
  • Augment de la tensió arterial
  • Artritis
  • Risc de sofrir accidents cerebrovasculars
  • Cardiopaties
  • Insuficiència renal
  • Depressió
  • Càlculs o pedres renals
  • Retenció de líquids
  • Asma

Per evitar aquestes patologies, cal reduir l’excés de sodi, no només el que afegim per cuinar, sinó sobretot allò que se’n diu sal oculta, és a dir, aquella sal que contenen els aliments processats. com ara que posen al pa, la brioixeria, alguns lactis o els aliments precuinats, entre molts d’altres.

És molt important, moderar-ne el consum i decantar-se per comprar aliments baixos en sal, com també substituir la sal a la cuina per altres productes com ara les espècies, la llimona, el vinagre o l’all.

Imatge: Getty Images

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat