/

Quins problemes de salut provoca l’excés de sal?

Cal reduir-ne el consum, especialment en els aliments que tenen sal ocula

La quantitat de sal màxima que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir en un dia és de dos grams de sodi al dia, és a dir, uns 5 grams de sal.

La sal és un mineral beneficiós per a l’organisme humà. No obstant això, la majoria de la població supera, i fins i tot duplica, aquesta xifra. Per això, és fonamental conscienciar-se que un excés de sal al cos provoca problemes de salut i malalties si se’n fa un consum excessius sovint.

Algunes de les patologies que pot provocar un excés de sal són:

  • Gota
  • Diabetis
  • Augment de la tensió arterial
  • Artritis
  • Risc de sofrir accidents cerebrovasculars
  • Cardiopaties
  • Insuficiència renal
  • Depressió
  • Càlculs o pedres renals
  • Retenció de líquids
  • Asma

Per evitar aquestes patologies, cal reduir l’excés de sodi, no només el que afegim per cuinar, sinó sobretot allò que se’n diu sal oculta, és a dir, aquella sal que contenen els aliments processats. com ara que posen al pa, la brioixeria, alguns lactis o els aliments precuinats, entre molts d’altres.

És molt important, moderar-ne el consum i decantar-se per comprar aliments baixos en sal, com també substituir la sal a la cuina per altres productes com ara les espècies, la llimona, el vinagre o l’all.

Imatge: Getty Images

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat