Barquetes d’ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní

Ingredients
Per devers dotze barquetes

  • 250 g de sobrassada a temperatura ambient
  • 3 cullerades de mel *
  • 2 branquetes de romaní
  • 12 ous de guàtlera
  • Sal
  • 1 baguet de pa
  • Oli per fregir

* La quantitat de mel va molt al gust, si vos agrada amb molt de gust en podeu afegir i si no vos agrada, la podeu  eliminar.
Elaboració
Per començar posam dins una paella la sobrassada i amb l’ajuda d’una cullera de fusta, l’anam torrant a foc mitjà. Hem de remenar la sobrassada amb freqüència perquè no ens interessa que es cremi. Tot d’una que no faci un pilot gros, que ja estigui una mica desfeta, hi afegim les branquetes del romaní perquè aromatitzi. Passats uns 5 minuts, hi afegim la mel i la mesclam amb la sobrassada i el romaní, hi apujam el foc i caramel·litzam 2 minuts. Retiram el romaní. La sobrassada ja és apunt.

A continuació fregirem els ous. Perquè quedin bé, només hi ha un truc: l’oli no ha de ser molt calent, si és massa calent, es fan massa i molt aviat, i queden lletjos. Per tant, posarem una paella amb oli a foc mitja/baix (el just i necessari perquè coguin) i anem dipositant els ous dins l’oli. Els ous són una mica mals d’obrir perquè tenen un tel força resistent i més que trencar la closca s’ha d’esqueixar, però una vegada agafat el truc no té problema. Els fregim tots (12): sabrem que són apunt quan el blanc sigui cuit. Quan els haguem tret els posarem una mica de sal.

És hora de muntar. Tallam 12 trossos de la baguet d’un dit d’amplada, els torram lleugerament, i els estenem sobra la safata o plat escollit. Si la sobrassada ha refredat, la tornam escalfar una mica, després amb una cullera agafam una petita quantitat (la cullera vos pot servir de mesura) i n’escorrem el greix líquid sobrant. Ho dipositam sobra el trosset de baguet i hi col·locam un ou a sobre. Repetim l’acció fins en haver acabat, i ja són apunt per fer-los una bona mossegada!

Esper que siguin del vostre gust!

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.