Ingredients

  • Mandarines
  • 1 taronja
  • Sucre moreno (1/4 del pes de la fruita)
  • 20 g de gingebre
  • Pasta brisa

Elaboració
Comencem pelant les mandarines, i també una taronja, a sang. ‘A sang’ vol dir tallar els caps de la taronja i després llevar-li la pell amb un tall vertical, de dalt a baix. Seguim preparant les mandarines. Les tallem a trossets i procurem que no hi quedi cap pinyol. Les introduïm dins l’olla i també hi posem el sucre i el gingebre. Ho deixem coure, a foc lent. Mentrestant, posem a esteril·litzar els pots de la conserva, important! S’han de bullir durant uns 15 minuts. inalment, al cap d’una hora i una mica més ja tindrem la melmelada a punt. La introduïm als pots, que taparem i girarem del revés en calent perquè facin el buit. Se’ns conservaran un any al rebost, sempre i quan estiguin en un lloc fosc, sec i fresc. Amb la melmelada que no m’hi va cabre als pots vaig fer aquestes casssoletes, aquestes floretes, dieu-n’hi com volgueu. La pasta és brisa i també hi ha una mica de mató i unes llavors de rosella.