Ingredients
-Per a la massa brisa dolça:
200 gr. de farina
120 gr. de mantega freda en quadradets
50 gr. de sucre glas
un polsim de sal
-Per al farcit:
400-500 gr. carabassa torrada al forn
6 ous ben batuts
4 cullerades soperes de sucre
2 cullerades de farina (no massa plenes)
1 cullerada sopera de maizena (no molt plena)
200 ml nata (1 brick xicotet)
150 g xocolata postres

Estris: TMX/ picadora per a la base, TMX/ batedora per al farcit, motlle de forn desmuntable de 24 cm
Elaboració
-Carabassa torrada:

1.-Si no tens la carabassa torrada, fes-la amb antelació. Quan s’haja refredat, pesa la quantitat necessària, tritura-la i posa-la en un colador perquè traga l’excés d’aigua.

– Massa brisa dolça:
2.-Escalfa el forn a 180º, funció ventilador.

3.-Posa els ingredients de la massa en l’ordre que indica, farina, mantega i sucre en la TMX o en la teua màquina de pastar. Dóna una 4-6 cops de turbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, paregut a “las migas”.

4.- Folra un motlle desmuntable, pressionant be i intentant que quede tota igualada. Vigila sobretot que no quede massa grossa en l’angle de les parets amb el fons.

5.- Punxa-la i posa a sobre un paper de forn amb un pes. Habitualment es posen cigrons crus, jo acostume a posar una cassola de fang. Cou al forn uns 15 minuts, trau i reserva.

-Mentre es refreda un poc la base, comença a fer el farcit:

6.- Bat bé els ous amb el sucre.

7.- Incorpora la farina, la maizena i la nata.

8.- Afegeix la carabassa prèviament triturada i ben escorreguda d’aigua.

9.- Posa la barreja a sobre de la massa.

10.- Posa la xocolata en un bol i fon-la a baixa temperatura en el microones. Remena bé amb una espàtula i fica-la dins d’una bossa de plàstic. Fes-li un forat menudet i decora el pastís. La xocolata ha d’estar ben repartida. Si veus que no cau cap avall, remou un poc amb un forqueta.

11.- Fica en el forn uns 25-30 minuts a 180º C, o fins que estiga quallada.

12.- Serveix freda.

Nota: Si vols estalviar temps, pots utilitzar la base de compra, que no caldrà pre-coure-la, encara que val la pena fer-la casolana.

Temps: amb la carabassa torrada, 1 hora + 2-3 hores perquè es refrede.

Bon profit!!