/

Sa Clastra, Únic i Omakase, noves estrella Michelin de Mallorca i Eivissa

La guia gastronòmica continua sense premiar el talent culinari de l'illa de Menorca

Tres restaurants de les Illes Balears han estat guardonats per primera vegada amb una estrella Michelin. Es tracta dels restaurants Sa ClastraÚnic Omakase. D’aquesta manera, Mallorca i Eivissa no perden cap estrella Michelin, ans el contrari, en sumen tres de noves. Malauradament, però, els experts de la guia continuen sense premiar el talent culinari de l’illa de Menorca.

Així, a Mallorca els restaurants que conserven la distinció són: Voro, d’Àlvaro Salazar (Canyamel), amb dues estrelles; Adrián Quetglas (Palma); Andreu Genestra (Llucmajor), abans situat a Capdepera; Béns d’Avall, de Jaume i Benet Vicens (Sóller); Dins Santi Taura (Palma); Es Fum de José Miguel Navarro (Calvià); Fusión 19, de Javier Hoebeek (Platja de Muro); Maca de Castro (Port d’Alcúdia); Marc Fosh (Palma); i Zaranda, de Fernando P. Arellano (Palma).

I a l’illa d’Eivissa són: La Gaia, amb el xef Òscar Molina (Eivissa); Etxeko, de Martín Berasategui i Paco Budia (Santa Eulària des Riu), i Es Tragón, d’Álvaro Sanz (Sant Antoni de Portmany).

El cuiner del restaurant Sa Clastra és Jordi Cantó, un cuiner refinat, bon coneixedor de la cuina tradicional de l’illa, la qual reinterpreta amb delicadesa al seu restaurant, que es troba a l’hotel Castell Son Claret des Capdellà (Calvià). Va fer feina als fogons de restaurants destacats com ara Nerua (Bilbao), Diverxo (Madrid), Casa Solla (Galicia) i Casa Marcial (Asturias), a més també va ser la mà dreta del xef Fernando P. Arellano, que va regentar Zaranda al mateix hotel, on va ser guardonat amb dues Estrelles Michelin.

A Sant Josep de sa Talaia, hi ha el restaurant Únic, concretament als apartaments Migjorn (Platja d’en Bossa), i el seu cuiner és el occità David Grussaute, un cuiner de Bordeus que sorprèn els comensals perquè crea delícies amb els millors productes locals de proximitat, com per exemple el pa de posidònia.

El restaurant Omakase es troba a Eivissa i el seu xef és Walter Sidoravicius, un cuiner veneçolà de pares lituans i alemanys, de qui la guia ha dit que amb el seu menú “enalteix la tradició culinaria nipona”.

D’altra banda, la guia Michelin ha atorgat les estrelles verdes als restaurants Béns d’Avall, de Sóller, Ca na Toneta (Caimari), de la cuinera Maria Solivellas, i Es Tragón (Sant Antoni de Portmany), amb les quals es distingeix els restaurants més sostenibles.

També mantenen les distincions Bib Gourmand a Mallorca de Miceli (Marga Coll, Selva) i de Can Boqueta (Kiko Martorell, Sóller).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat