Salut Pública ha ordenat la suspensió temporal d’un establiment de menjar asiàtic a Palma, a causa de la detecció d’un brot d’origen alimentari amb focus a aquest establiment. El brot de salmonel·losi detectat ha afectat 43 persones, de les quals 12 han hagut de ser ingressades amb simptomatologia de dolor abdominal, febre, nàusees, vòmits i diarrea.
La investigació duta a terme pels serveis de Seguretat Alimentària i Epidemiologia de la Conselleria de Salut han determinat, amb la informació disponible fins ara, que l’exposició al patogen es va produir entre el dilluns 4 i el divendres 8 d’agost.
En les inspeccions dutes a terme, els tècnics de Seguretat Alimentària han efectuat una presa de mostres d’utensilis i aliments per enviar-los al laboratori, a fi de determinar de manera concreta l’origen de la intoxicació. A més, durant la inspecció s’han detectat una sèrie de deficiències relacionades amb l’elaboració de menjars a temperatures inadequades, com també altres mancances en els processos de manteniment i higienització.
Després de comprovar aquestes deficiències, Salut Pública ha emès una ordre de suspensió temporal de l’activitat de l’establiment fins que s’aclareixin les causes que han provocat aquest brot i se’n corregeixin les deficiències detectades. El local té deu dies per presentar al·legacions, esmenar les deficiències i descriure com duran a terme els processos. Segons ha pogut transcendir, els propietaris s’han mostrat col·laboradors amb les autoritats sanitàries.
La salmonel·losi és una infecció bacteriana que pot causar malalties gastrointestinals. Els símptomes solen aparèixer entre 12 i 72 hores després de la infecció i poden incloure febre, diarrea, vòmits i dolor abdominal. En alguns casos, la infecció pot ser greu i requerir tractament mèdic.
El restaurant en qüestió pertany al grup Dragon Sushi i està situat a l’Arenal de Palma. L’any 2019, un altre establiment de la mateixa cadena, situat al carrer de Blanquerna de Palma, va intoxicar gairebé un centenar de persones, que foren afectades per un brot alimentari, d’entre els quals hi havia una vintena malalts de salmonel·losi. Per aquest motiu, el local va romandre tancat el mesos de setembre, octubre, novembre i part de desembre de 2019.