/

Santa Maria del Camí es reivindica com a capital del vi novell

El plat fort de la Festa és el dissabte 26 de novembre

Aquest cap de setmana, el vi i els vinaters de Santa Maria del Camí seran els protagonistes d’un cap de setmana ben gastronòmic.

Una vegada ha passat Sant Martí, els cellers obren les botes per donar a tastar els primers resultats de l’anyada 2022. Per aquest motiu, tot Santa Maria del Camí fa una gran festa en la qual aquest poble es reivindica com a capital del vi novell.

El divendres 25 de novembre, es lliuraran les insígnies Brot de Pi Àngel Contreras Romero (in memoriam) i a Antoni Bennàssar. També es donarà el premi del Concurs de cartells de la Festa del Vi Novell a Apol·lònia Serra. Hi actuarà el grup musical Parell. Els cellers faran l’ofrena simbòlica del vi novell a l’Ajuntament i se’ls lliurarà la branca de pi per penjar al cellers com a senya que el vi novell ja ha arribat. També hi haurà ballada del capgròs l’Esclau de Can Fuster. En acabar, se celebrarà aquesta festa amb una copa de vi i un tros de coca.

Dissabte, 26 de novembre, hi haurà més trull i l’acte central de la Festa del Vi Novell. En primer lloc, hi haurà la jornada de portes obertes als cellers:

  • Angel Bodegues: de 10 a 12 h
  • Macià Batle: a les 10 hores
  • Celler Jaume de Puntiró: de 10 a 14 h
  • Celler Sebastià Pastor: de 10 a 12 h
  • Ramanyà: de 10 a 12 h
  • 7103 Petit Celler: de 10 a 12 h

Durant aquesta jornada hi haurà burballes del vi novell, a les 14 h, a la plaça Nova. La inscripció prèvia a Ca s’Apotecari. Podreu gaudir d’un plat de burballes fetes pels Cuiners de Can Beia i un tros d’ensaïmada, per 5 €. Cal dur-hi plat i cobert.

A primera de l’horabaixa, a les 16 hores, també a la Plaça Nova, hi haurà el combat de glosadors amb Mateu XuríMaribel ServeraMiquel Àngel Adrover i Alícia Olivares. Una hora i mitja més tard, es podrà tastar el vi novell als estands dels cellers. A continuació, hi haurà música amb els concerts dels Grollers de sa FactoriaXanguito i DJ PIL M.8. Sense canviar d’ubicació, a partir de les 19 hores, hi haurà la degustació de tapes dels bars i restaurants de Santa Maria del Camí. Cada tapa valdrà 3 euros.

El programa d’aquesta vintena edició es complementa amb altres propostes com ara a el tast de vi i arrossos del cuiner especialista en paelles Kike Martí, del diumenge 27, i el tast dels 7 vins novells de Santa Maria del Camí al celler Sebastià Pastor, una activitat que val 10 € i per a la qual us heu d’inscriure a pladebuc [arrova] gmail [punt] com (darrer dia: 25 de novembre).

Consultau el programa de la Festa del Vi Novell de Santa Maria del Camí 2022 aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat