La Fira de Santa Maria se celebra aquest cap de setmana amb una proposta ben interessant d’actes. Tot i que les activitats començaren el 17 d’abril, aquests dies es concentren molts d’actes.

Dijous 25, a les 12 hores, s’inaugura l’exposició Gea – Gràfies, de Vicenç Ferrer, al Celler Jaume de Puntiró. 

Divendres 26 té lloc la ja tradicional Vetlada de Frit, que començarà a les 21 hores, a la Plaça Nova. L’activitat, que és benèfica a favor del Fons Mallorquí de Solidaritat, és una de les més multitudinàries d’aquests dies. El plat de frit val 2 euros i els tiquets es poden comprar a l’Ajuntament el mateix divendres, de 9 a 13 hores, o al recinte, a les 17.30 hores. Tothom hi ha de dur el plat, tassó i cobert.

El dissabte 27 serà el torn d’un Horabaixa amb vi, una festa organitzada per l’Associació de Cellers de Santa Maria, en què no hi faltarà el bon vi mallorquí, juntament amb food trucks i la música punxada pels DJ Pil.M8, Lorhen i Buho, a partir de les 17 hores.

Pel que fa a la Fira de Santa Maria del Camí, començarà a les 10 hores, colles de gegants (amb recollida de xumets inclosa), mostra de vehicles antics i motos clàssiques, mostra industrial, comercial i artesanal, mercat ecològica, exposició d’aviram i caça, mostra d’ovelles i d’animals de races autòctones, a més de roba, flors, ponis, verdures plantes i artesania. 

El programa de la fira es tancarà el dilluns amb el firó que inclourà, a les 19.30 hores, la mostra i degustació de coques dolces i salades, a la Plaça de la Vila; i l’amollada de coets i el gran castell de focs artificials i rodelles, a les 22 hores, a l’aparcament de Son Güia, a càrrec de Pirotècnica Jordà (de Lloret).