La festa es farà el dissabte 3 i diumenge 4 de febrer

El poble de Sencelles viu la festa de la seva patrona amb una proposta ben interessant que combina gastronomia, festa i música. El dissabte 3 i el diumenge 4 de febrer, hi trobareu festa grossa amb carrosses, correfoc i mamelletes de Santa Àgueda.

Tomeu Morro, regidor de Fires, Festes i Joventut, convida a participar d’aquesta celebració perquè “un bon grapat d’activitats per a totes les edats i els gustos”.

El que hi aneu prest dissabte hi trobareu el tradicional mercat, de 9 a 14 hores. Després de dinar, a les 16 hores, començarà un divertit passacarrers amb carrosses i comparses de disfresses. Els participants recorreran els carrers Glosador Cartutxo, Ramon Llull, Constitució, Jaume Sard, Antoni Maura i acabaran a la Plaça de la Vila. A les 20 hores, hi haurà l’assaig dels nous Goigs en Lloança de Santa Àgueda, patrona de Sencelles.

Diumenge, la festa començarà a les 17 hores, amb la festa infantil que farà el grup Mel i Sucre. A les 19 hores hi haurà la degustació de les mamelletes de Santa Àgueda, amb moscatell. Els encarregats d’oferir aquest dolç tan típic de Sencelles seran els Xeremiers des Capoll Llarg. Una hora després, els xeremiers encendran el fogueró i donaran el sus al correfoc i a la torrada. Després, la bauxa continuarà amb la ballada popular amb Qanarusa i les colles de glosadors.

La festa de Santa Àgueda acabarà el dilluns, dia 5, amb una sèrie d’actes: a les 10 hores, hi haurà la cercavila dels Xeremiers Llargos, mitja hora més tard, començarà l’ofici a la Patrona, en què la Coral Sor Francinaina hi cantarà i l’agrupació Es Jonc hi ballarà l’oferta. A les 12 h, a la Plaça de la Vila, hi haurà el tradicional homenatge a la dona més gran del poble i a la més jove, amb refresc per a tothom.

Consultau el programa complet a: http://www.sencelles.cat/wp-content/uploads/2018/01/programa-Santa-Agueda-2018.pdf